Loading...

“Zonder Dexter kunnen wij geen Grolsch biertjes drinken op festivals”

Bob is 21 jaar oud en werkt bij Dexter Mould Technology. Hij heeft hier stage gelopen tijdens zijn studie Engineering Werktuigbouwkunde aan het Graafschap College. Hij is tijdens zijn stage goed begeleid en het beviel hem zo goed dat hij is blijven plakken. Lees hier meer over zijn ervaring.

Bob te Lindert

Mijn naam is Bob Te Lindert, ik ben 21 jaar oud en ik werk bij Dexter Mould Technology B.V. Ik ben in aanraking gekomen met Dexter doordat ik hier stage heb gelopen tijdens mijn studie Engineering Werktuigbouwkunde aan het Graafschap College. Ik zocht in mijn laatste jaar een engineering stage, maar dit was nog best lastig. Dit komt omdat je als engineer vrijwel fulltime begeleiding nodig hebt en niet ieder bedrijf de tijd heeft om iemand zo intensief te begeleiden, maar bij Dexter was dat wel mogelijk. Tijdens mijn stage ben ik goed begeleid in het proces van het tekenen van de matrijzen en stapelkasten, dat is ook wat we hier in Doetinchem vooral produceren. Ik ben mede door de begeleiding die ze bieden aan jonge medewerkers bij Dexter blijven plakken. Als je als jonge stagiair aan de slag gaat word je gekoppeld aan een ervaren werknemer die al meerdere jaren in het vak werkt. In mijn geval was ik dus gekoppeld met een ervaren engineer. Dit beviel mij en het bedrijf zo goed dat ik ben blijven plakken als tekenaar van matrijzen en stapelkasten.

Unieke kansen en projecten bij Dexter

Bij Dexter produceren we voornamelijk matrijzen. Matrijzen zijn malletjes voor bijvoorbeeld  bakjes en bekertjes. De grootste projecten waar we mee bezig zijn, doen wij in samenwerking met Grolsch en McDonald’s. We maken de malletjes voor de plastic Grolsch-bekertjes die op festivals en feesten worden gebruikt, grote kans dat de lezer wel eens een biertje heeft gedronken uit een bekertje waarvan wij de mal hebben ontworpen! Ook voor de samenwerking met McDonald’s maken we matrijzen voor de dekseltjes van bijvoorbeeld de bekers. Wij ontwerpen de matrijzen, die worden geleverd aan fabrieken in onder andere China en die produceren de deksel met behulp van onze matrijzen. De matrijzen van Dexter gaan dus eigenlijk de hele wereld over!

Waarom Dexter?

Ik ben bij Dexter gaan werken omdat ik hier veel met mijn handen bezig kan zijn. Ik kan zelf moeilijk stil zitten en bij Dexter wordt er een goede balans gevonden tussen kantoorwerk en actief werk. Ik ben voornamelijk bezig met technisch tekenen, maar als het druk is op de werkvloer help ik daar ook wel eens. De begeleiding is hier perfect en zo leer je als jonge starter veel van je ervaren collega’s, ook als je bijvoorbeeld stage loopt of hier je afstudeeropdracht af wilt ronden. Dexter is erg flexibel wat betreft doorgroeimogelijkheden. Iedereen, zelfs de ervaren medewerkers, verbeteren zich elke dag weer in de functie waarin ze opereren.

Dexter Group
Dexter heeft meerdere groepen en dus ook meerdere vestigingen die zich allemaal specialiseren in een ander onderdeel. Zo zit Dexter MT in Doetinchem, die zich specialiseren in de thermoform matrijzen. Ten Vaarwerk specialiseert zich in de gehele matrijzen industrie en de gereedschappen die hierbij komen kijken. Coremans specialiseert zich in blaasmatrijzen en zo zijn er meerdere aftakkingen die zich allemaal bezighouden met een ander specifiek onderdeel binnen de matrijzen industrie.