Loading...

“Zo is geen enkel project hetzelfde bij Marku en leer je elke keer weer iets nieuws”

Willem is 25 jaar oud en werkt bij Marku als BIM Modelleur. Hij liep hier zijn laatste stage tijdens zijn laatste jaar van zijn studie. Hierna is hij blijven werken bij Marku Bouw. Hier vertelt hij je meer over zijn ervaring.

Willem Jan Stortelder

Ik ben Willem Jan Stortelder, ik ben 25 jaar oud en ben werkzaam bij Marku als BIM Modelleur. Marku Bouw is een utiliteitsbouwbedrijf waar ik aan het werk ben gegaan na mijn laatste stage die ik hier gelopen heb. Vroeger werden er plattegronden 2D getekend en zo kwamen er veel problemen bij het bouwproces omdat je met het 2D niet gedetailleerd binnen kan kijken in de gebouwen. Als BIM Modelleur teken je in 3D, zo wordt het hele gebouw getekend en kunnen klanten er online doorheen lopen om zo een gedetailleerde visie te krijgen.

Eerste ontmoeting met Marku

Tijdens mijn opleiding Bouwkunde aan het Graafschap College heb ik verschillende stages gelopen. In mijn laatste jaar besloot ik stage te gaan lopen bij Marku. Vanaf het eerste jaar van mijn opleiding werd ik opgeleid om 3D te tekenen, dus ik was goed klaargestoomd om een functie als BIM Modelleur te vervullen bij Marku. Toen mijn stage ten einde kwam, werd mij een baan aangeboden als BIM Modelleur. Marku besteedde alle tekenopdrachten uit aan externe bedrijven maar ze besloten om het intern te gaan doen en daarbij mij aan te nemen.

Projecten
Het eerste gave project wat ik uit mocht voeren was tijdens mijn stage: ik mocht een bedrijfshal volledig tekenen. Marku geeft stagiairs echte uitdagingen tijdens de stage, waarbij je veel leert en zo ervaring op doet. Alle projecten en opdrachten die Marku mij heeft aangesteld waren erg nuttig en leerzaam. Op dit moment ben ik bezig met het gemeentehuis in Epe, waar ik volledige vrijheid heb en vernieuwend kan denken. Marku geeft alle werknemers de vrijheid om hun eigen inbreng en ideeën te uiten binnen projecten. 

Mogelijkheden voor jongeren

Marku is een bedrijf dat veel bezig is met het opleiden en het ontwikkelen van de jonge werknemers. Dit doen ze door de werknemers elk project een nieuwe uitdaging aan te bieden. Zo is geen enkel project hetzelfde en leer je elke keer weer iets nieuws en ontwikkel je je verder binnen je functie. Ik volg naast mijn baan hier ook een opleiding aan het Saxion die gefinancierd is door Marku. Hierdoor leer je ook buiten de werkvloer vaardigheden die verder in je carrière van pas kunnen komen. Tijdens mijn sollicitatie gaf ik meteen aan dat ik ook een opleiding wilde volgen en na overleg werd dit snel goedgekeurd.

Een collega is ooit begonnen als stagiair en heeft zijn scriptie geschreven over vastgoedzorg. Marku heeft dit opgepikt en hij is nu doorgegroeid van stagiair naar  Projectmanager de afdeling Marku Vastgoedzorg. Het bedrijf realiseert je talenten en ziet waarin jij je eventueel kan uitbreiden. Als je verschillende cursussen wilt volgen om zo je eigenschappen te verbeteren worden deze ook gefinancierd door Marku. Al met al een heel fijn bedrijf om voor te werken, ze luisteren en bieden je kansen!