Loading...

“Vervelen hoef ik me nooit bij Alfa, de werkzaamheden zijn afwisselend, uitdagend en sluiten aan bij mijn interesses”

Pim is 23 jaar en werkzaam bij Alfa Accountants en Adviseurs op de fiscale afdeling. In dit interview vertelt hij je meer over zijn ervaring.

Pim Grevers

Ik ben Pim Grevers, 23 jaar en werk op de fiscale afdeling bij Alfa Accountants en Adviseurs. Van februari t/m juni 2019 heb ik tijdens mijn afstudeerfase stage gelopen bij Novel Groep en hier ben ik na mijn afstuderen in juli 2019 ook begonnen met werken. Op 1 november 2019 is Novel Groep overgenomen door Alfa. Na het afronden van mijn afstudeerstage en het behalen van mijn HBO-diploma Fiscaal Recht en Economie ben ik gaan werken als junior belastingadviseur. De werkzaamheden die ik uitvoer verschillen per dag. Vervelen hoef ik me nooit, de werkzaamheden zijn afwisselend, uitdagend en sluiten aan bij mijn interesses. Niet voor niets ben ik me op dit moment verder aan het verdiepen, ik zit momenteel in het tweede jaar van de RB Academy. Dit is de opleiding tot Register Belastingadviseur, die ik op maandagavond volg in Zwolle.

Kansen voor jongeren

Alfa heeft eindeloze kansen voor jongeren die een start willen maken aan hun carrière in de accountancy. Zo heeft Alfa een landelijke leerdag voor de werknemers van alle filialen, zo’n 1000 personeelsleden in totaal. Tijdens deze leerdag worden meerdere cursussen en lessen aangeboden, die zowel handig kunnen zijn voor je vaardigheden op de werkvloer als voor je persoonlijke groei. Daarnaast hebben we de Alfa Academy, waar het gehele jaar door cursussen gevolgd kunnen worden die je kunnen helpen om jezelf verder te ontwikkelen. Naast leren is gezelligheid en betrokkenheid natuurlijk ook belangrijk. Jaarlijks worden er meerdere activiteiten georganiseerd voor Alfa Achterhoek en Jong Alfa Achterhoek (tot 27 jaar). Zo kunnen we ook eens op informeel vlak een gesprek voeren en elkaar beter leren kennen, dat is altijd heel gezellig!

Daarnaast biedt Alfa jonge medewerkers ook de mogelijkheid om zich verder te ontwikkelen, bijvoorbeeld door het volgen van een opleiding. Deze opleiding volg je dan naast het werken en wordt geheel gefaciliteerd door Alfa. Zoals ik al eerder noemde, volg ik zelf naast mijn baan de opleiding tot Register Belastingadviseur in Zwolle. De functie waarvoor ik opgeleid word, is een stapje hoger dan mijn huidige functie. Tijdens deze opleiding verdiep je je echt in het vak en leer je veel bij, met name in combinatie met de praktijk bij Alfa.

Gemoedelijke werksfeer

Bij Alfa werken we heel mensgericht, overal staat de deur open als je een vraag hebt. Dit geldt ook als het gaat om het werken met klanten. Door heel mens- en klantgericht te werken onderscheid Alfa zich van andere accountantskantoren. 

Veel jongeren associëren een accountantskantoor vaak met ‘de oudere man op kantoor’. Dat is (in ieder geval bij ons) niet het geval, integendeel zelfs. Wij hebben een goede mix wat betreft leeftijden en een heel hecht team. De werksfeer is goed en je kan zonder aarzeling bij iedereen terecht als je vragen hebt.