Loading...

Netwerken

Bouw een netwerk op in de Achterhoek

De Talententuin biedt jou de ideale gelegenheid om te netwerken met meer dan 100 Achterhoekse topwerkgevers. Dat doe je lekker informeel, terwijl je over de beursvloer loopt. Het kan in het begin wat spannend en onwennig zijn, maar de bedrijven zijn er vandaag speciaal voor jou en waarderen je inzet! Als jij op zoek bent naar een stage, afstudeeropdracht of baan, dan staan ze te springen om kennis met je te maken. En ook als je nu niet op zoek bent, kan bouwen aan je netwerk nooit kwaad. Sterker nog; je weet nooit hoe connecties op een later moment voor je kunnen werken. 

Tips nodig? Doorloop onderstaande stappen en leer te netwerken als een pro! 

Tip 1: Bereid je voor Voordat je naar De Talententuin gaat, is het belangrijk om je goed voor te bereiden. Onderzoek welke bedrijven aanwezig zijn en welke functies en kansen ze bieden. Stel een lijst op van de bedrijven die je wil benaderen. Bekijk de deelnemende bedrijven hier!

Tip 2: Wees proactief Kom uit je comfortzone! De medewerkers van de bedrijven staan er voor jou en vinden het leuk om een praatje met je te maken. Stel vragen aan de medewerkers en toon interesse in het bedrijf en de carrièremogelijkheden. Wees nieuwsgierig! Laat zien dat je geïnteresseerd bent in hun werk en bedrijf en vraag naar hun ervaringen. Dit kan leiden tot waardevolle inzichten en contacten.

Tip 3: Verzamel contactgegevens Volg een ontmoeting altijd op! Stuur een e-mail of een LinkedIn-bericht om jouw contact te bedanken voor hun tijd en herinner ze aan wie je bent en wat je zoekt. Dit kan leiden tot verdere gesprekken en connecties. Wellicht levert dit je jouw droombaan of stage op!

Tip 4: Neem je CV mee! Een professioneel cv is essentieel. Zorg ervoor dat je er een aantal bij je hebt om te overhandigen wanneer dat nodig is. Het kan je helpen snel te reageren op kansen en een blijvende indruk achter te laten bij werkgevers.

Netwerken is een kwestie van learning by doing. Op je bek gaan, en weer opstaan. De eerste gesprekken zijn soms lastig, maar je zult ontdekken dat je hier steeds beter in wordt. Vaak bu-j te bang!