Loading...

Netwerken, maar hoe dan?

Netwerken, een begrip waar je tegenwoordig niet meer omheen kunt. Of het nou je werkgever, docent of moeder is, ze zullen je allemaal hetzelfde mededelen: ‘netwerken is heel belangrijk voor jou en jouw carrière’. En jij, jij zal langzamerhand wel denken: ‘Ach netwerken, een CV opsturen naar die leuke vacature is toch wel voldoende.’ Nou nee, wij zullen hetzelfde als jouw werkgever, docent of moeder beamen. Netwerken is namelijk heel belangrijk. Het zal je tal van kansen en mogelijkheden bieden, waarvan je zelf niet eens wist dat ze er waren. Dan is er nog een essentiële vraag die overblijft: ‘Hoe pak je dat netwerken dan precies aan?’ Het belangrijkste aan netwerken is natuurlijk het begin maken, maar hoe doe je dat? Er zijn verschillende manieren van netwerken, dit kan namelijk zowel online als offline.

Drie tips over hoe jij goed kan netwerken!

Tip 1 Online netwerken

Online netwerken, met je telefoon in je hand, en ondertussen je nieuwe favoriete serie bingewatchen op de bank, ja dat kan allemaal. Via verschillende online platformen kun je je persoonlijke ervaringen gebruiken om contacten met collega(ondernemers) en kennissen uit het bedrijfsleven te onderhouden. Je houdt bestaande contacten intact zonder dat je ze persoonlijk hoeft te ontmoeten. Daarnaast is het een super handige manier om, om raad te vragen als je met een probleem of vraag zit. Vooral LinkedIn is erg populair en daarom ook erg belangrijk om in te zetten. Voor als je nog geen profiel hebt op LinkedIn, doe dat dan gelijk. Het is namelijk binnen een minuut gedaan!

Tip 2 Offline netwerken

Daarnaast gaat er niks boven een persoonlijke ontmoeting. Er zijn hiervoor tal van netwerkborrels en inspiratie-events opgezet in de Achterhoek. Echter is offline netwerken toch iets lastiger en spannender dan online netwerken. Op die werkgever afstappen die je al maanden op het oog hebt… Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. De belangrijkste tip die we hiervoor kunnen geven is dan ook: een goede voorbereiding is het halve werk. Spreek voorafgaand bijvoorbeeld enkele doelen met jezelf af, zodat je er als een echte zelfverzekerde professional rondloopt. Wees vooral niet bang om het gesprek aan te gaan. Iedereen heeft er namelijk net zoveel spanningen voor als jij, zelfs de bedrijven en werkgevers.

Tip 3 Bezoek carrière-evenementen en netwerkbijeenkomsten, zoals de Talententuin

Dat online profiel aanmaken zal je nu al wel gedaan hebben tijdens het kijken van je favoriete serie. Dit zal dan ook wel goed zitten. Nu is het alleen nog taak om naar een gepast event te gaan om offline te netwerken. Op de Talententuin heb je volop kans om te netwerken Hier vind je namelijk zo’n 100 topwerkgevers waar je laagdrempelig mee in contact kan komen. Een mooie en unieke kans voor jou. Reserveer snel jouw gratis E-ticket en kom een kijkje nemen op de Talententuin.Om af te sluiten met het belangrijkste van netwerken: het gaat om geven en nemen. Vergeet dit dan ook zeker niet. Dan wensen we je nog veel succes met netwerken en zien we je graag in gesprek gaan met verschillende werkgevers tijdens de Talententuin in de SSP-Hal in Ulft.