Loading...

“Kremer biedt de beste begeleiding voor mijn opleiding”

Bob is 22 jaar oud en werkt al een tijd bij Kremer Techniek als leerling elektromonteur. Hij volt een BBL-traject om te kijken wat hij het leukste vindt en wat het beste bij hem past. Lees hier meer over zijn ervaring bij Kremer Techniek.

Bob Putman

Ik ben Bob Putman, 22 jaar oud en werk nu enkele jaren bij Kremer Techniek als leerling elektromonteur. Ik volg een BBL-traject (Beroepsbegeleidende Leerweg), waarin ik meerdere onderdelen binnen de installatietechniek in de praktijk leer bij Kremer, om te kijken wat ik het leukste vind en wat het beste bij mij past. Nadat ik de opleiding voor verkoopspecialist heb uitgeprobeerd, kwam ik erachter dat dit niet bij mij paste. Ik wilde iets met techniek gaan doen en zocht naar een bedrijf, in de buurt, waar ik mijzelf kan ontwikkelen. Van vrienden hoorde ik dat Kremer een bedrijf is dat veel mogelijkheden biedt aan starters en hen ook de kans geeft om door te leren, ontwikkelen en groeien.

Mogelijkheden

Binnen Kremer zijn er veel verschillende soorten functies op allerlei opleidingsniveaus. Dit geldt voor de (elektro)techniek, bij zowel de buiten- als binnendienst functies.  Naast elektrotechniek zijn er ook nog vakgebieden zoals human resources, administratie of communicatie. Er wordt goed gekeken naar je interesses en kwaliteiten en dan wordt jouw ontwikkelingspad gezocht.Naast je collega’s, die je in het praktische werk ondersteunen, is er binnen Kremer ook een opleidingscoördinator die je helpt met andere onderdelen van je opleiding.De opleidingscoördinator geeft feedback, controleert de verslaglegging, stuurt en ondersteunt mij in alle facetten van mijn BBL-traject.

De opleidingscoördinator checkt je verslagen en laat je weten hoe je het kan verbeteren en wat je goed doet. Het is fijn om feedback te krijgen, zo heb je nooit het gevoel dat je niet weet waar je aan toe bent. Ook wordt er vier keer in het jaar een dag georganiseerd waarop jij samen met al je medescholieren cursussen/trainingen kan volgt waarin je je kan specialiseren binnen jouw branche. Elke maand is er een KTA (Kremer Training Academy) ochtend. Dit houdt in dat je maandelijks een ochtend met alle BOL- (BeroepsOpleidende Leerweg) en BBL-studenten van jouw afdeling samen komt. Hier wordt de voortgang besproken en wordt er gekeken of iemand hulp nodig heeft.

Projecten & werkzaamheden

Kremer werkt aan projecten door heel Nederland en enkele projecten ook in het buitenland. Tot nu toe heb ik al aan aardig wat verschillende projecten mogen werken bij Kremer. Het eerste project waar ik aan mee mocht werken op de afdeling H&E bij Kremer was een renovatie. Een oud gebouwencomplex is omgebouwd naar een hedendaags modern appartementencomplex.  Samen met de collega’s hebben we elektrische bekabeling aangelegd en aangesloten. Ik vond het super om gelijk in de praktijk bezig te zijn met techniek!

Een half jaar later ging op een andere afdeling meelopen van Kremer: Service & Onderhoud. Hier werkte ik aan vooral aan PV-installaties (zonnestroom installaties). De werkzaamheden waren erg afwisselt. Het oplossen van storingen, doen van reparaties en het inspecteren van de installaties. Hierbij was elke dag anders met nieuwe situaties die weer om een andere aanpak vroegen. Dit vond ik erg leuk om te doen. 

Doorgroeimogelijkheden

Ontwikkeling van medewerkers is erg belangrijk bij Kremer. Je hebt altijd een toekomstperspectief om door te groeien binnen je functie. Doordat je vaak het project van A tot Z meemaakt kun je goed merken waar jouw interesses en kwaliteiten liggen. En soms komt er zelfs uit je ontwikkelgesprek dat je eigenlijk heel goed past bij een totaal andere functie binnen Kremer. Dan ga je samen kijken hoe dit gerealiseerd kan worden door bijvoorbeeld een opleiding te doen! 

Mijlpalen en toekomstbeeld
Ik heb nu een aantal verschillende aspecten binnen de elektrotechniek mogen ervaren bij Kremer. Nu zit ik bij de afdeling veldmontage, wat ik het leukste vind om te doen. Er zit veel uitdaging en afwisseling in de werkzaamheden. In de toekomst wil ik graag doorleren en mijzelf blijven ontwikkelen om uiteindelijk mijn eigen projecten te leiden binnen Kremer. Het zou mooi zijn als ik straks door kan groeien naar leidinggevend monteur. Wel wil ik lekker op locatie blijven werken, want een kantoorbaan is niks voor mij!