Bob Putman

Bob Putman

Ik ben Bob Putman, 20 jaar oud en ben actief bij Kremer als elektromonteur leerling. Dit houd in dat ik een traject volg waarin ik alle divisies meemaak binnen de techniek bij Kremer. Ik ben na mijn niveau 2 opleiding elektromonteur op zoek gegaan naar een bedrijf die mij verder kon helpen met het doorleren. Van veel vrienden hoorde ik dat Kremer een bedrijf was dat veel mogelijkheden bood aan starters en hen ook de kans gaf om door te leren en groeien. Tijdens het solliciteren stem je specifiek af waar je naar op zoek bent en Kremer kijkt of het aansluit op wat ze je te bieden hebben. Ik gaf aan dat ik een traject wilde volgen waarin ik alle aspecten meemaak van de elektrotechniek. Toen ik dit traject begon had ik nog weinig kennis van het werken in de praktijk. In mijn eerste jaar was het vooral meelopen in de woningbouw branche en kijken hoe de dingen die ik tijdens mijn opleiding had geleerd daar werden toegepast. Op dit moment bevind ik me in meerdere sectoren van de elektrotechniek en neem ik deel aan allerlei projecten. Zo ben ik lerende in werkbouw, verkabeling, kabel trekken en eigenlijk alle disciplines binnen de elektrotechniek.

Kremer

Mogelijkheden

Bij Kremer is er altijd voor ieder niveau plek. Elke functie heeft mbo’ers, hbo’ers en wo’ers nodig en ze zijn allemaal even nuttig. Ook elk niveau heeft zo zijn eigen trajecten. Wat ik misschien wel het fijnste vind aan het traject is dat Kremer mij de best mogelijke begeleiding biedt tijdens mijn opleiding. Ik kan bijvoorbeeld altijd aangeven een stap hogerop te willen doen, meer hulp te willen en noem maar op. Elke maand is er een KTA (Kremer Training Academy) ochtend. Dit houdt in dat je maandelijks een ochtend met alle BOL’ers en BBL’ers van je afdeling samen komt en gaat peilen hoe iedereen ervoor staat, of iemand hulp nodig heeft en hoe het gaat op school. Je opleiding coördinator checkt je verslagen en laat je weten hoe je het kan verbeteren en wat je goed doet. Het is fijn om dit soort feedback te krijgen, zo heb je nooit het gevoel dat je niet weet waar je aan toe bent. Ook worden er vier keer in het jaar dagen georganiseerd waarop jij samen met al je medescholieren cursussen kan volgen waarin je je kan specialiseren in jouw branche.

Bob Putman

Bekende projecten

Kremer doet vaak gave internationale projecten, maar degene die ik het leukst vind zijn de beweegbare voetbalvelden. In een van de grootste Duitse voetbalstadions, Gelsenkirchen, het stadion van Schalke, hebben we een beweegbaar dak en beweegbare grasmat geïmplementeerd om zo de kwaliteit van van het gras te blijven waarborgen tijdens slechte weersomstandigheden. Nadat wij goede resultaten hadden behaald met het beweegbaar veld in het stadion van het Arnhemse Vitesse is Kremer benaderd om het ook voor Schalke te doen!

monteur-veldmontage-1280x720

Doorgroeimogelijkheden
Omdat de scholing zo goed wordt geregeld, zie je het vast al aankomen dat het doorgroeien ook perfect is geregeld bij Kremer. Ik word op dit moment opgeleid naar elektromonteur, maar kan daarna ook een opleiding binnen Kremer volgen naar een heel andere functie. Ontwikkeling van werknemers staat zoals je merkt hoog in het vaandel. Zo is de huidige adjunct directeur ooit begonnen als stagiair, en inmiddels doorgegroeid naar een belangrijke functie binnen de directie! Er is altijd ruimte om door te groeien. Dit komt mede door het feit dat je tijdens elk project het proces van A tot Z meemaakt en zo precies kunt meten waar jij je in wilt gaan optimaliseren en waar jouw niche ligt.

Mijlpalen en toekomstbeeld
Ik heb nog geen concrete mijlpalen, ik ben trots op alle projecten die ik samen met het team succesvol afrond. In de toekomst wil ik graag doorleren en mijn eigen projecten draaien. Ik wil echt het veld in gaan, langs klanten gaan en de grootste verantwoording op mij nemen tijdens grote projecten. Als het groeien en ontwikkelen zo doorgaat, ben ik daar binnen no-time!