Loading...

It’s a match! Thomas vond zijn stageplek bij Alpha Deuren International op De Talententuin Achterhoek!

Ontmoet Thomas Rosendaal, een enthousiaste student die vanaf januari stage loopt bij Alpha Deuren International in Didam. Thomas heeft Alpha Deuren via de Talententuin Achterhoek leren kennen. Wij mochten met hem in gesprek over zijn stage bij Alpha Deuren. 

Laten we eerst kennis maken met Alpha Deuren International. Wie zijn ze en wat doen ze?

Alpha Deuren is in 1995 gestart met de productie van hoogwaardige sectionaaldeuren voor industrie en woningbouw voor de handel in Europa. Sindsdien belevert Alpha Deuren succesvol handelaren en fabrikanten van sectionaaldeuren in meer dan 30 landen. Alpha Deuren heeft een klantgerichte, pragmatische en oplossingsgerichte houding met een focus op alleen de vervaardiging van deuren. Hier is Alpha Deuren sterk en goed in. Er werken bij Alpha Deuren ongeveer 350 medewerkers. Werken bij Alpha. Deur naar jouw toekomst!

En wie is Thomas Rosendaal?


Thomas is 17 jaar jong, komt uit Didam en studeert Technicus Engineering aan het Graafschap College in Doetinchem. Hij mag sinds januari stage lopen bij Alpha Deuren. Thomas werkt op de afdeling snelroldeuren waar hij op meerdere gebieden meeloopt, om zo met verschillende onderdelen kennis te maken. Bij de afdeling snelroldeuren werkt Thomas samen in een klein en gezellig team waar altijd tijd is voor een grapje. Momenteel is hij bezig met het bevestigen van materialen aan de kolommen van de snelroldeuren,. Tijdens het werken aan de kolommen werkt hij met een kolommachine, tot nu toe vindt hij het werken aan de kolommen het leukst om te doen. Er zit veel afwisseling in het werk, daarom vindt hij dit zo leuk. Dit is niet de enige afdeling waar Thomas mag meekijken, in de komende weken mag hij ook nog meewerken op de assemblage en de expeditie. De flexibiliteit en afwisseling vindt hij erg fijn. Hij werkt hier met plezier en mag na zijn stage zelfs nog blijven, dan gaat hij vakantiewerk doen. Zo te horen zijn er genoeg mogelijkheden binnen Alpha Deuren! 

We vroegen Thomas hoe hij in contact is gekomen met De Talententuin Achterhoek en of hij dit andere studenten zou aanraden, daar gaf hij het volgende antwoord op:

Via mijn opleiding Technicus Engineering aan het Graafschap College heb ik over De Talententuin gehoord, ik had Alpha Deuren al op de stagelijst van school zien staan en daar wilde ik dus graag via De Talententuin mee in contact komen. Dit vond ik een handige manier van kennis maken. Toen ik eenmaal op De Talententuin was, ben ik bij Alpha Deuren langs hun stand gegaan en daar werd ik aangesproken door de mensen. Daar had ik een leuk gesprek met de jonge medewerkers die in de stand stonden en toen mocht ik later bij Alpha Deuren langs komen voor een kennismakingsgesprek! 

Ik zou De Talententuin zeker aanraden aan andere studenten. Je wordt veel aangesproken door de bedrijven die aanwezig waren en van hen kreeg je goede informatie over het bedrijf en de sfeer binnen het bedrijf. Je kan ze vragen stellen en dat vond ik zelf erg prettig omdat je zo een veel betere indruk van het bedrijf krijgt. En ik kwam zeker niet met lege handen thuis! Dus ik zou iedereen adviseren om een kijkje te nemen bij De Talententuin Achterhoek.

Ben jij enthousiast geworden na het lezen van dit succesverhaal en wil jij aankomend jaar aanwezig zijn bij De Talententuin Achterhoek? De datum van De Talententuin Achterhoek 2024 is bekend, vrijdag 22 november 2024 in de SSP-Hal Ulft. Save the date in jouw agenda!