Ontmoet Moris Putman en Sophie Koenders! Twee enthousiaste studenten die momenteel stage lopen bij Hencon in Ulft. Zij hebben Hencon leren kennen op De Talententuin Achterhoek afgelopen november 2023. Wij zijn met hen in gesprek gegaan over Hencon en de Talententuin.

Eerst wat meer over het bedrijf waar Sophie en Morris mogen stage lopen. Hencon is wereldwijd dé producent en dealer van mobiel materieel voor de aluminiumindustrie en bosbouw. Hun heavy duty hightech machines zijn onderdeel van een totaaloplossing op maat, serving progress, de sleutel tot vooruitgang en bedrijfszekerheid. Het gehele proces van engineering tot aan productie vindt plaats in Ulft, in de Achterhoek. Vlakbij krijg jij de mooiste kansen op een gave wereldbaan in de techniek. Een baan om trots op te zijn!

Benieuwd geworden hoe Sophie en Morris hun stage bij Hencon ervaren? Lees dan snel verder!

stage-lopen-afstuderen-werken-bij-hencon

Ontmoet Sophie!

Sophie is 23 jaar oud en komt uit Doesburg, ze studeert Bedrijfskunde aan de HAN in Arnhem. Ik vroeg Sophie waarom ze gekozen heeft om bij Hencon aan de slag te gaan. Sophie vertelde dat ze bij haar vorige stages vooral had meegelopen bij ‘’kleinere’’ organisaties en ze was voor deze laatste stage op zoek gegaan naar een iets grotere organisatie met meer medewerkers. Sophie is bezig met haar afstudeeropdracht in het laatste jaar. Ze gaat voor Hencon een strategisch marketingplan opstellen. Ze werkt tijdens haar afstudeerstage vooral samen met de afdeling Sales en HRM. Wat Sophie het leukste vind aan werken bij Hencon is dat het heel erg voelt, als een familiebedrijf ondanks dat ze in Ulft 130 werknemers hebben en wereldwijd 300. Iedereen heeft goed contact met elkaar en je kan voor vragen bij allemaal terecht. Ook krijgt ze veel vrijheid, Sophie mag haar eigen tijd indelen en dat vindt ze erg fijn.

We vroegen Sophie hoe ze in aanraking met de Talententuin is gekomen, ze vertelde dat ze hiervoor de opleiding Bouwkunde heeft gevolgd. Tijdens deze opleiding waren ze vanuit school al vaker bij De Talententuin geweest. Ze zag De Talententuin via de socials voorbij komen en wist dat dit een mooie kans was om veel bedrijven te ontmoeten waar ze haar afstudeeropdracht zou kunnen uitvoeren.

Wat Sophie van De Talententuin vindt? Een uniek concept, het persoonlijke contact met de bedrijven is erg fijn. Het is beter dan mailen en door dit eerste contact heb je meteen een beeld of het bedrijf en de mensen die er werken bij je past.

werken-bij-hencon-vacatures

Ontmoet Morris!

Morris is 17 jaar oud en komt uit Ulft en studeert Mechatronica op het Graafschap College in Doetinchem. Waarom Morris ervoor heeft gekozen om bij Hencon te werken? De gave grote machines! Dat is iets waar Morris eigenlijk altijd al iets mee heeft willen doen. Morris kwam erachter dat Hencon hier iets mee deed en sprak de medewerkers van Hencon meteen aan op De Talententuin. Morris is de komende 10 weken werkzaam op de Elektro-afdeling in de productie. Daar is hij vooral bezig met de voorbereiding van een nieuwe machine die in de volgend kwartaal ontwikkeld gaat worden. Op de afdeling waar Morris stage loopt werken ongeveer 10 collega’s, vijf tot zes collega’s die het werk voorbereiden en vier tot vijf collega’s aan de machine. Hij vindt dat er een goede sfeer heerst in de werkplaats. Een goede Achterhoekse nuchterheid waar Morris van houdt. Hij heeft al veel verschillende werkzaamheden mogen oppakken en alle collega’s staan voor hem klaar, geeft hij zelf aan.

Of Morris De Talententuin aanraadt aan andere jongeren uit de buurt? “Jazeker! Ik vond De Talententuin erg leuk. Het rondlopen en het praten met de verschillende bedrijven sprak mij erg aan, ik kon zo goed zien wat de bedrijven deden en de bedrijven zijn een stuk makkelijker te benaderen dan via een andere weg.”.

Het verhaal van Morris en Sophie laat zien hoe De Talententuin Achterhoek jonge professionals zoals hen verbindt met bedrijven in de regio. Hun ervaring bij Hencon laat zien hoe ze beiden dankzij De Talententuin de kans hebben gekregen om zichzelf te ontwikkelen in een van de mooie bedrijven die de Achterhoek rijk is.

Wil je meer weten over stage lopen, afstuderen of werken bij Hencon?