Loading...

It’s a match! Michelle en Gijs vonden hun nieuwe
uitdaging bij Ubbink op de Talententuin!

Michelle vond een startersfunctie bij Ubbink door een bezoek te brengen aan De Talententuin. Ook Gijs heeft zijn afstudeerstage bij Ubbink gevonden door middel van De Talententuin. In dit verhaal vertellen ze meer over hun ervaringen.

Michelle Oostendorp

Michelle Oostendorp (25) uit Breedenbroek bezocht afgelopen november de Talententuin. Een aantal maanden voorafgaand heeft Michelle de opleiding Industrieel Product Ontwerpen aan de HAN afgerond. Ze bezocht de Talententuin, omdat ze op zoek was naar een startersfunctie. 

Michelle was al bekend met de Talententuin. Ze heeft namelijk stage gelopen bij Lovink Enertech en Prinzen, wat ook bedrijven zijn die elke editie weer deelnemen aan de Talententuin. Ze wilde na haar studie graag in de Achterhoek blijven werken, omdat ze merkte dat er veel vraag vanuit Achterhoekse bedrijven was. 

Michelle was specifiek op zoek naar iets in de kunststofproductie en ze vond tijdens een gesprek met Ellen ter Dorsthorst van Ubbink haar match. Michelle gaf tijdens het gesprek aan dat ze het erg tof vindt dat de productie ook echt op locatie plaatsvindt en niet in het buitenland. Tijdens een kennismaking bij Ubbink op locatie merkte ze dat er veel kennis en ervaring zat in het bedrijf. Ze had meteen een goede klik met het team en ze vond dat iedereen erg gemoedelijk was. Er waren veel vrouwen bij Ubbink op de technische afdeling aan het werk, wat Michelle ook erg fijn vond om te zien. Er was eigenlijk geen vacature vrij bij Ubbink, maar voor Michelle hebben ze een functie vrijgemaakt, omdat ze perfect in het plaatje paste. Als dat geen succesverhaal is, dan weten wij het ook niet meer!

Gijs

Gijs (23) uit het buitengebied van Zelhem bezocht op 25 november ook de Talententuin. Via de Rabobank hoorde Gijs over de Talententuin en hij werd nieuwsgierig. Hij was op zoek naar een afstudeerstage, maar had nog geen concreet idee over wat voor stage dit moest worden.. Op de Talententuin had hij veel technische bedrijven gesproken en zag hij veel verschil tussen bedrijven en de manier hoe zij zich presenteerden. Hij raakte aan de praat met Ellen en Noah van Ubbink, dat klikte meteen erg goed! Hij had nog geen ervaring met het werken in de kunststof, maar het leek hem wel erg interessant. Ook is Ubbink een groter bedrijf dan dat hij gewend was, maar dit leek hem juist een goede kans om een nieuwe ervaring op te doen. 

Zijn afstudeerproject richt zich op de afdeling ‘Specials’, waar momenteel weinig inzicht is in de efficiëntie van de productielijnen en het werktempo. Zijn doel is om inzicht te krijgen in de huidige situatie en vervolgens een concept ontwerp te ontwikkelen voor een efficiënte verbetering van de productielijnen en werkprocessen. Hiermee hoopt hij de afdeling ‘Specials’ te optimaliseren en de productiviteit te verhogen. Gijs heeft de Talententuin als waardevol ervaren. Er waren veel bedrijven vanuit de techniek en dat was voor hem erg interessant. Hij zegt dat hij het aanraadt om de Talententuin te bezoeken, omdat er veel bedrijven uit de regio staan, voor studenten is dit een laagdrempelige manier van kennismaken en voor bedrijven is dit een mooie kans om zich te laten zien aan de stage zoekende uit de regio!