Loading...

It’s a match! Kai Evers aan de slag bij dexterMT

Kai vond tijdens de Talententuin zijn stage bij dexterMT! Renée en Jelle hadden het genoegen om hem te interviewen over zijn ervaring bij dit innovatieve bedrijf uit Doetinchem.

Laten we eerst kennis maken met dexter Mould Technology. Wie zijn ze en wat doen ze?

Met de nieuwste technieken maakt dexter Mould Technology matrijzen voor de thermoform industrie in de hele wereld. Thermoform matrijzen zijn mallen die gebruikt worden bij het maken van kunststof verpakkingen. Het bedrijf is sinds 1964 actief als matrijzenbouwer. Ze ontwerpen, ontwikkelen en bouwen thermoformmatrijzen, die geschikt zijn voor de verwerking van PP, PS, PET, OPS en andere kunststoffen. Van het eerste idee tot en met de eerste productierun vindt plaats onder één dak bij dexterMT. 

En wie is Kai Evers?

Kai is een 18-jarige student, afkomstig uit Zeddam, die Technicus Engineering studeert aan het Graafschap College in Doetinchem. Sinds januari loopt hij stage bij dexterMT. Hij bezocht in november de Talententuin en kwam hier in contact met dexterMT.

Kai werkt voornamelijk op de productieafdeling, waar hij betrokken is bij de innovatieve projecten van dexterMT. Zijn taken variëren van het assembleren, demonteren, frezen tot het boren van diepe kanalen tot wel één meter diep! Deze taken vereisen niet alleen technische vaardigheden, maar ook een scherp oog voor precisie en nauwkeurigheid, een verkeerde beweging kan immers resulteren in de verspilling van kostbare materialen.

Wat dexterMT voor Kai echt bijzonder maakt is de plezierige bedrijfscultuur, hij voelt zich een volwaardig lid van het team. Hij waardeert het dat hij mag werken aan echte projecten en hierdoor waardevolle ervaring kan opdoen in de techniek. Wat hij ook gaaf vindt is dat hij dexterMT thermoform matrijzen maak voor plastic verpakkingen die in het dagelijks leven veel gebruikt worden. Denk hierbij aan eierdozen, vlees schalen, sushibakjes en de aardbeienbakjes. Kai geniet tevens van de afwisseling en variatie die elke dag met zich meebrengt. Geen dag is hetzelfde bij dexterMT.

Als het gaat om zijn toekomst, ziet Kai zichzelf graag werken in een vergelijkbare omgeving als dexterMT, waar hij zijn vaardigheden verder kan ontwikkelen en zijn passie voor techniek kan voortzetten. Zijn ambitie is om uiteindelijk tekenaar te worden bij een technisch bedrijf. 

We vroegen Kai hoe hij in contact is gekomen met De Talententuin en of hij dit andere studenten zou aanraden, hier gaf hij het volgende antwoord op:

“Ik hoorde voor het eerst over De Talententuin tijdens mijn opleiding Technicus Engineering. De Talententuin leek me een mooie manier om in contact te komen met technische bedrijven uit de regio en meer te weten te komen over de mogelijkheden voor stages. dexterMT leek me een gaaf bedrijf om kennis mee te maken, uiteindelijk resulteerde mijn bezoek aan de Talententuin in een uitnodiging voor een kennismakingsgesprek. Nu loop ik al twee maanden met veel plezier stage bij dexterMT. Ik verheug me op de komende maanden.”

Ben jij enthousiast geworden na het lezen van dit succesverhaal en wil jij aankomend jaar aanwezig zijn bij De Talententuin Achterhoek? De datum van De Talententuin Achterhoek 2024 is bekend, vrijdag 22 november 2024 in de SSP-Hal Ulft. Save the date in jouw agenda!