Ontmoet Chiel en Jeron, twee enthousiaste studenten die stage lopen bij de Netterden Groep in Gendringen. Afgelopen november zijn ze via De Talententuin Achterhoek in contact gekomen met het bedrijf. Beide studenten zijn enthousiast over de stage en delen graag hun ervaringen met ons.

Wat doet de Netterden Groep?

De Netterden Groep behoort tot de voorlopers binnen de branche voor wat betreft het winnen van zand en grind. Het bedrijf past moderne, computergestuurde, duurzame en milieuvriendelijke productietechnieken toe en bevorderen de verdere ontwikkeling hiervan. Ze winnen de grondstoffen met behulp van elektrisch aangedreven (zand)zuigers, die geplaatst zijn in een waterplas. De grondstoffen worden verkocht aan de bouwindustrie die er bijvoorbeeld beton, asfalt, bakstenen of dakpannen van maken.

Ontmoet Chiel:

Chiel is 16 jaar jong en komt uit Mechelen. Hij volgt de opleiding Technicus Engineering aan het Graafschap College in Doetinchem. Momenteel zit hij in zijn eerste jaar, waarin hij een breed basisjaar volgt. Later kan hij kiezen uit vier verschillende richtingen: Product Engineering, Werktuigbouwkunde, Mechatronica of Smart Industries. Chiel loopt stage op een Duitse locatie van de Netterden Groep, maar is ook af en toe ook te vinden aan de Nederlandse kant in Gendringen voor speciale gelegenheden. De afgelopen weken heeft hij zich voornamelijk beziggehouden met reparaties en het voorbereiden van uitbreidingen van machines. Af en toe vind je hem ook op kantoor, waar hij de productie vanaf de computer in de gaten houdt. Het werk op het water vindt hij het leukst, omdat hij daar veel vrijheid ervaart en zelf problemen mag oplossen als deze zich voordoen. Zijn stage is divers en heeft hem zelfs een vakantiebaantje opgeleverd.

Ontmoet Jeron:

Jeron is ook 16 jaar jong, komt uit ’s-Heerenberg en volgt net zoals Chiel de opleiding Technicus Engineering aan het Graafschap College. Hij loopt zijn eerste stage op de locatie in Gendringen. Jeron is vaak te vinden op het water, waar hij onderhoud pleegt aan de installaties. Het demonteren van bijvoorbeeld een motor, het vervangen van kapotte onderdelen en het weer in elkaar zetten ervan vindt hij leuk werk. Naast het repareren van machines ontwerpt hij ook nieuwe onderdelen, door middel van het maken van 3D-tekeningen op de computer. Naast dat hij veel leert heerst er ook een fijne werksfeer op het bedrijf en vindt hij het hartstikke gezellig.

Hoe kwamen Chiel en Jeron in contact met de Talententuin en hoe hebben ze het ervaren?

Ze kwamen in contact met De Talententuin Achterhoek via het Graafschap College. Tijdens hun bezoek aan De Talententuin liep Jeron langs de stand van de Netterden Groep, niet geheel toevallig aangezien hij eerder al eens bij het bedrijf op excursie was geweest en het toen al interessant vond. Hierdoor raakte hij in gesprek met de medewerkers van het bedrijf, en met succes! Jeron geeft aan het evenement overzichtelijk te vinden, met een ruime keuze aan bedrijven en kan het zeker aanraden aan anderen.

Ook Chiel heeft zeker iets aan De Talententuin gehad. Hij vertelde: ‘Je kon goed contact maken met bedrijven en zo veel meer leren over het bedrijf, dan wanneer je op het internet zoekt. Je kan medewerkers spreken en vragen naar hun ervaringen en werkzaamheden. Ze waren allemaal enthousiast en ze konden je genoeg informatie geven.’ Chiel heeft de Talententuin al aangeraden aan vrienden die nog een bijbaan zoeken.

 

Ben jij enthousiast geworden na het lezen van dit succesverhaal en wil jij aankomend jaar aanwezig zijn bij De Talententuin Achterhoek? De datum van De Talententuin Achterhoek 2024 is bekend, vrijdag 22 november 2024 in de SSP-Hal Ulft. Save the date in jouw agenda!

Wil je meer weten over stage lopen, afstuderen of werken bij Netterden Groep?