Loading...

“Bij Brink werd ik verrast door het jonge team”

Luca Wijgman is 25 jaar oud en werkt bij Brink Moulds & Dies op de tekenafdeling.

Luca Wijgman

Mijn naam is Luca Wijgman, ik ben 25 jaar oud en ik werk bij Brink Moulds & Dies op de tekenafdeling. Ik ben nu drie jaar actief bij Brink. Ik ben begonnen in Harskamp en daar heb ik een half jaar lang een inwerktraject gevolgd. Na dit traject ben ik teruggegaan naar Winterswijk en sindsdien ben ik actief als tekenaar/constructeur. 

Ik ben met Brink in aanraking gekomen door een recruitment bureau.Tijdens het proces dat ik in contact werd gebracht met het bedrijf, kreeg ik toevallig ook een berichtje van Nils Vriezen, mijn huidige collega. Het sollicitatiegesprek wekte mijn enthousiasme, dus ik hoefde ook niet lang na te denken over het aanbod. Ik ben nu ruim 3 jaar werkzaam bij Brink.

Werkzaamheden

Scholing
Ik heb zelf Werktuigbouwkunde gestudeerd aan de HAN in Arnhem, maar met bijvoorbeeld technische bedrijfskunde kun je ook aan de slag bij Brink. Mbo en hbo studenten kunnen beiden terecht bij Brink, maar ze kijken daar niet zo streng naar. Als je echt talent hebt en initiatief toont, ook al heb je geen diploma, word je niet meteen afgeschreven. Het bedrijf is heel erg op mensen gericht, dat maakt het werken hier ook zo fijn.

Projecten
Bij Brink voeren we veel projecten uit, elke drie weken starten we een nieuw project. Het unieke hieraan is dat 15% van de projecten die we uitvoeren binnen Nederland zijn. De matrijzen die Brink maakt gaan internationaal, we zijn voornamelijk aan het werk voor buitenlandse bedrijven. Zo ben ik zelf een keer tijdens een vakantie in Frankrijk een boterkuipje tegenkomen waarvan ik de matrijs had ontworpen. Dat is natuurlijk super vet om te zien. 

Het leuke aan alle verschillende projecten bij Brink is dat elk project weer voor een nieuwe uitdaging zorgt. Alle betrokkenen krijgt het hele proces te zien: van concept tot eindresultaat. Zo leert elke betrokkene tijdens elk project wel wat, of je nou een ervaren werknemer bent of een jonge starter.

Kansen voor jongeren

Brink staat open voor jongeren die zich willen ontwikkelen. Toen ik hier voor het eerst kwam, was ik verrast over hoe jong het team was. Een mooi voorbeeld is hoe twee huidige directieleden begonnen zijn toen ze nog jonge starters waren en nu zijn doorgegroeid naar functies in de directie van het bedrijf. Als de mogelijkheid er is, en de werknemer hier interesse in heeft, laat Brink haar werknemers doorgroeien, of dat nou door middel van een promotie is, of een groei binnen de functie. Iedereen voelt zich op zijn gemak en de werksfeer binnen het bedrijf is gezellig, vooral omdat het kleinschalig is. We zitten op dit moment met 65 werknemers in de vestiging in Winterswijk, iedereen kent elkaar hier.