Loading...

“Het feit dat wij met eigenlijk elke vorm van ouderenzorg bij Marga Klompé te werk gaan is iets wat ons uniek maakt”

Kim is 22 jaar oud en werkt bij Marga Klompé als verpleegkundige. Ze is begonnen als weekendhulp en heeft haar laatste studiejaar afgesloten als BBL’er. Lees hier meer over haar ervaringen in de zorg.

Wie ben je, waar werk je en wat doe je?

Ik ben Kim Stemerdink, ik ben 22 jaar oud en ik werk bij Marga Klompé als verpleegkundige op de Molenberg locatie in GroenIo. Marga Klompé is een stichting binnen de ouderenzorg die naast het helpen van mensen met somatische en mentale beperkingen, ook revalidatiezorg verleent. Het feit dat wij met eigenlijk elke vorm van ouderenzorg te werk gaan is iets wat ons uniek maakt. Ik werk zelf op de PG-intensief afdeling, dit houdt in dat ik zorg verleen aan mensen met dementie en gedragsproblemen. Ik ben tijdens mijn studie verpleegkunde als weekendhulp begonnen, en heb mijn laatste jaar afgesloten als BBL’er. Dit was een opleiding die gefinancierd is door Marga Klompé zelf waarin ik vier dagen in de week werkte en één dag in de week naar school ging. Tijdens mijn studie heb ik dus al redelijk wat ervaring op gedaan binnen de zorg.

Het team

De afdeling waarin ik zit heeft rond de 45 werknemers. Dit is een redelijk aantal en dat komt voornamelijk door het feit dat er zoveel verschillende cliënten worden geholpen op deze afdeling. Elk team is gespecialiseerd in wat dat team uitvoert. De leeftijden tussen de werknemers verschillen veel, maar ik ben zelf de jongste. Er komen inmiddels wel steeds meer jonge collega’s bij. In de zorg is het fijn voor jonge medewerkers, zoals ik, om ervaren collega’s te hebben. Dit omdat het werk op mijn afdeling vaak onvoorspelbaar is. Dagen waarop ik cliënten help die gedragsbeperkingen hebben zijn dus ook altijd verschillend en dat is ook waar ik voldoening uit haal; elke dag nieuwe uitdagingen tegenkomen en leermomenten meemaken.  

Mogelijkheden voor starters

Marga Klompé biedt veel mogelijkheden wat betreft doorgroeien. Mijn BBL jaar werd gefinancierd door het bedrijf, dit is iets wat niet vaak voorkomt bij zorginstellingen. Als ik wil kan ik in de loop der tijd ook aangeven dat ik bijvoorbeeld een hbo opleiding wil gaan volgen om mij daarmee te ontwikkelen naar een hogere functie binnen het bedrijf. Het bedrijf biedt je ook jaarlijks specialisaties aan waarin jij cursussen volgt die aansluiten op jouw behoeften.

Modern
Nog iets wat onze organisatie onderscheid van de andere zorginstellingen in de Achterhoek is hoe modern de organisatie in elkaar zit. Ik maak wekelijks vlogs waarin ik laat zien wat er die week op onze afdeling gebeurd, wat ik doe en hoe het er aan toe gaat. Deze vlogs komen samen met informatieve en vermakende posts op mijn instagram: @kimindezorg. Dit soort dingen zijn tegenwoordig heel relevant om zo de zorg te moderniseren en toegankelijker te maken voor de jongere generatie. Ik bereik ook veel mensen met deze content, ik heb in korte tijd al meer dan 500 volgers bereikt! Hiermee hoop ik studenten die ook de zorg in willen te inspireren en te motiveren.