Terug naar vorige pagina

Maak kennis met Bram!

Begin van dit jaar heeft Bram stage gelopen bij Kab Accountants & Belastingadviseurs. In de zomer heeft hij vakantiewerk mogen doen en nu school weer is begonnen, werkt hij één dag in de week als werkstudent bij Kab. Bram kende Kab al, omdat het bekend staat als een fijne en professionele organisatie in zijn woonomgeving. Het is een relatief kleine organisatie, waardoor je als stagiair op alle gebieden wat mee krijgt. Dit vond Bram heel erg fijn, omdat je zo als student veel ervaring op kunt doen. 

Bram vertelt dat hij als stagiair veel mocht doen bij Kab. Zo hield hij zich onder andere bezig met het opstellen van jaarrekeningen en winstaangiftes, verwerken van administratie en het doen van aangiftes van de omzetbelasting. Het uitvoeren van verschillende werkzaamheden in verschillende onderdelen van het vak en daardoor elke dag wat nieuws leren, vindt Bram het leukste aan het werken bij Kab. Tijdens ons gesprek gaf hij aan dat hij erg goed was ingewerkt en dat hij altijd vragen kon stellen waar hij altijd duidelijk antwoord op kreeg. Daarnaast kreeg Bram veel zelfstandigheid om zijn werkzaamheden uit te voeren, waardoor hij het gevoel had dat ze de werkzaamheden ook écht aan hem toevertrouwde. Bij Kab hangt een informele werksfeer en is het altijd gezellig op kantoor. Hij voelde zich echt een van de medewerkers, ondanks dat hij ‘maar’ een stagiair was. 

Bram zijn werkdag begint vaak met een bakje koffie en een praatje met zijn collega’s. Vervolgens maakt hij samen met zijn begeleider een planning met werkzaamheden voor de dag. De uitdagingen verschillen per dag en per klant. De grootste uitdaging voor hem nu is het opdoen van kennis en ervaring. 

Er heerst vaak een beeld over de accountancywereld dat we elke dag achter het bureau zitten en bezig zijn met cijfertjes. Het beroep is veel meer dan dat. Als accountant ben je, samen met je collega’s, ook bezig met het zo goed mogelijk ondersteunen en adviseren van de ondernemer en/of de onderneming. Daarom heb je ook veel contact met de klant. Zowel per telefoon, mail en natuurlijk face to face op kantoor of op het desbetreffende bedrijf. Werken in deze wereld is dus juist heel divers en je werkt voor verschillende bedrijven en sectoren. De ene dag ben je bijvoorbeeld met een horecaklant bezig en de andere dag met een bouwbedrijf. De variatie van werkzaamheden en diversiteit aan klanten maakt het werk leuk, vindt Bram.

Bram vindt dat er bij Kab goede professionele ontwikkeling- en doorgroeimogelijkheden zijn. Hij zou misschien wel, na het behalen van zijn diploma, aan de slag willen bij Kab Accountants & Belastingadviseurs. Bram verwacht zich verder te kunnen ontwikkelen binnen het bedrijf door te leren van zijn collega’s die al langer werkzaam zijn binnen dit vak. Mocht je dus op zoek zijn naar een leuke baan met doorgroeimogelijkheden? Kab Accountants & Belastingadviseurs is altijd op zoek naar nieuwe collega’s en iedereen is van harte welkom voor een kop koffie!

Nieuwsgierig naar stages of banen bij Kab Accountants & Belastingadviseurs?