Loading...

“Binnen de Jong & Laan is er geen kijk-mij-eens cultuur, waardoor ik mij heel erg op mijn plek voel.”

Ingeborg van Straaten is werkzaam bij de Jong en Laan. In dit interview vertelt ze je meer over haar ervaringen.

Ingeborg van Straaten

Ik ben Ingeborg van Straaten en werk bij de Jong en Laan in Lochem en ook 1 à 2 dagen op de vestiging in Vriezenveen. Ik werk op de samenstelafdeling. Hoofdzaak is bij ons het samenstellen van jaarrekeningen voor MKB-ondernemingen. Dit kunnen hele kleine ondernemers zijn, van een bakker op de hoek tot hele grote ondernemingen. Vaak krijgen wij de administratie volledig aangeleverd van de klant en stellen we hier een jaarrekening uit op. We maken er dus een rapport van, maken aansluitingen en dergelijke. Momenteel is dit veel gericht op advisering van de klant. Zelf ben ik ook veel werkzaam in de reviewende rol, hier heb ik een aantal assistenten werkzaam onder mij. Zij bereiden het werk voor en ik begeleid ze hierin. Ik zit dus eigenlijk tussen de accountant en de assistent in. Ook ben ik het aanspreekpunt voor de klanten en doe ik daarnaast ook nog een stukje fiscaal erbij.

De organisatie

Binnen de Jong en Laan vind je heel veel verschillende afdelingen. Zo heb je controle, samenstel, fiscaal, advisering, tak met personeel. Dit is eigenlijk van de salarisverwerking voor klanten tot en met het advies op HR gebied. Daarnaast hebben we ook een IT advies afdeling, die helpt ons, maar heeft ook eigen projecten, denk hierbij aan dashboards maken op basis van datapakketten. Maar ze kijken ook welk pakket past goed bij een onderneming en hoe kunnen we ze helpen om deze beter in te richten, om alles meer te automatiseren. Daarnaast is er nog een afdeling corporate finance. Een zoon of dochter wil bijvoorbeeld een bedrijf overnemen, maar heeft ook nog twee andere broers en zussen. Hoe wordt dit dan geregeld en verdeeld? Een nieuwe afdeling binnen de Jong en Laan is strategisch advies. Deze kijken echt naar strategische vraagstukken van de klant. Waar wil de klant bijvoorbeeld over 5 jaar zijn? Wat voor pakketten en welke cultuuromslag binnen een organisatie zijn hiervoor nodig? 

Daarnaast zijn er nog de afdelingen fiscaal advies, belasting, juridisch recht en arbeidsrecht. Binnen de Jong en Laan zijn zoveel afdelingen met specialisten, dat wij eigenlijk het totaalplaatje leveren, waar je als bedrijf tegenaan kan lopen.

Doorgroeimogelijkheden

Opleidingsmogelijkheden
De Jong en Laan investeert echt in de mensen zelf. Dat vinden ze heel belangrijk, dat je je eigen persoonlijke groei laat zien. Als je aangeeft dat je een opleiding wil doen buiten de accountancy, dan is hier eigenlijk altijd wel de mogelijkheid voor. Maar ook binnen de Jong en Laan zijn er veel ontwikkelingstrajecten die je kunt volgen, zoals het young development traject, personal development traject, human development traject en leadership development traject. Ieder functieniveau heeft een eigen traject, die je kunt volgen om je te ontwikkelen binnen je functie. 

Doorgroeimogelijkheden
De doorgroeimogelijkheden volgen eigenlijk een beetje uit de opleidingsmogelijkheden. Maar als je verschillende promoties hebt gehad en je wil echt naar controleleider en accountant, dan is het wel wat meer gebonden aan de diploma’s die je hebt behaald. Dus dat je echt je RA (universitair), of AA (HBO) hebt afgerond, maar dat is ook een logisch gevolg. Tot die tijd zijn er nog genoeg doorgroeimogelijkheden aanwezig, ook binnen verschillende afdelingen. Mocht het binnen de ene vestiging niet mogelijk zijn, dan wordt er gekeken of er bij een andere vestiging meer mogelijkheden liggen. Het allerbelangrijkste is wel dat je het zelf aangeeft als je bijvoorbeeld naar en andere afdeling wil.

Waarom de Jong & Laan

Ik denk dat onze cultuur en hoe wij als mensen met de klant omgaan ons onderscheidt van andere kantoren. Wij zijn het grootste kantoor van Noordoost-Nederland. We hebben mensen uit de regio en zijn niet zo afstandelijk van de klant. We liggen met de klant op een lijn en hebben oprechte interesse in hun. Daarnaast, weten wij ook wat er in de regio speelt. Hierdoor, heb je eigenlijk direct een klik met klanten en collega’s. 

En daarnaast, hebben wij een brede dienstverlening. Dit onderscheidt ons ook van andere regionale kantoren. Wij kunnen het complete plaatje leveren, met de juiste gezelligheid onderling.

Toekomstbeeld
Het is voor mij belangrijk dat ik uitgedaagd word, het leuk vind en dat ik gemotiveerd blijf. Dit zie ik ook zeker de komende jaren nog wel gebeuren, dus ik denk dat ik over 5 jaar nog steeds bij de Jong en Laan op mijn plek zit. Ik hoop over 5 jaar mijn praktijkopleiding afgerond te hebben en dat ik mijn titel heb behaald. Ik durf niet te zeggen dat ik dan ook echt als accountant aan de slag ga. Het bedrijfsleven zelf is voor mij ook een hele goede optie, maar dat wil ik op dit moment nog niet. Zolang ik bij de Jong en Laan nog veel kan leren en doen zit ik hier echt op mijn plek.