Loading...

“Bij Frontis kreeg ik de kans om na mijn afstudeerstage te blijven werken”

Bregje van Eldik is in 2020 afgestudeerd aan de opleiding Communicatie en Multimedia Design aan de HAN. Hier vertelt ze haar verhaal over hoe ze bij Frontis kon blijven werken.

Bregje van Eldik

Ik ben Bregje van Eldik. Ik ben in juli 2020 bij Frontis in Varsseveld afgestudeerd aan de opleiding Communicatie en Multimedia Design aan de HAN.  Frontis is een full service digitaal bureau uit de Achterhoek waar ze aan diverse toffe projecten werken voor ambitieuze opdrachtgevers uit de regio. Bij digitale projecten kun je denken aan websites, webshops, koppelingen, applicaties en online marketing campagnes. Wij kunnen klanten de volledige digitale service aanbieden. Binnen Frontis vervul ik sinds september 2020 de functie van Interaction Designer. Als Interaction Designer sta ik garant voor de eindgebruiker in alle fases van het onderzoek-, ontwerp- en ontwikkeltraject. Dit doe ik onder andere door gebruikersonderzoek uit te voeren en door bijvoorbeeld persona’s, experience maps en user stories uit te werken. Door de wensen en de behoeften van de eindgebruiker als uitgangspunt te nemen en ze in het hele project te betrekken, zorgen we ervoor dat we een oplossing opleveren waar de eindgebruiker blij van wordt.

Eerste contact met Frontis

In mijn zoektocht naar een afstudeerstage lag mijn voorkeur bij bedrijven in de Achterhoek. Ik ging zelf actief op zoek. Zo bezocht ik de bedrijvenbeurs in Winterswijk en zocht ik online. Ik maakte voor mezelf een lijst met bedrijven die mij interessant leken. Dit deed ik op basis van de informatie die online te vinden is, maar ook op basis van verhalen die ik via-via al eens gehoord had. Zo kreeg Frontis ook al snel een prominente plek op mijn lijst. Vervolgens plaatste ik een bericht op LinkedIn, omdat ik benieuwd was of er nog bedrijven naar boven kwamen die ik wellicht over het hoofd had gezien. Het kon dan ook geen toeval zijn dat iemand van Frontis reageerde op mijn post en ik een week later bij Frontis aan tafel zat voor een gesprek! 

Waarom Frontis?
Wat mij destijds in Frontis zo aansprak was het jonge team en haar full-service aanpak op het digitale vlak. Jonge teams hebben over het algemeen frisse inzichten en hebben up to date kennis waar ik veel van kan leren. Het bieden van de volledige service betekent ook dat er veel verschillende disciplines binnen het bedrijf werken. Veel verschillende disciplines betekent veelzijdige informatie, waar ik nog steeds elke dag van bij leer. Niets bleek minder waar, waardoor ik ook zeer positief terugkijk op mijn afstudeerstage bij Frontis. Door mijn positieve ervaringen wilde ik dan ook graag bij Frontis blijven werken en gelukkig boden zij mij ook die kans. 

Projecten

Voor mijzelf was mijn afstudeerproject natuurlijk een bijzonder project. Een half jaar lang heb ik mij verdiept in de werknemers van Frontis. Ik heb onderzoek gedaan naar hoe Frontis hun werknemers beter kan ondersteunen in hun dagelijkse werkzaamheden, vanaf het begin dat een werknemer bij Frontis start tot het moment dat een werknemer Frontis ooit gaat verlaten. Op basis van deze onderzoeksresultaten heb ik een high fidelity prototype ontworpen. Dit prototype betreft een applicatie. Met deze app kunnen de nieuwe werknemers zich vanaf het moment dat ze worden aangenomen voorbereiden op hun eerste werkdag en werkweek door diverse digitale activiteiten uit te voeren. Zo kunnen ze hun nieuwe collega’s en de teams al leren kennen door het spelen van een potje memory. Of leren ze de systemen alvast een beetje kennen door een quiz. Tevens kunnen de huidige werknemers ook op de hoogte blijven van het laatste Frontis nieuws en de ontwikkelingen binnen de organisatie door middel van de Frontis-tijdlijn en diverse digitale activiteiten.

Groeien
Afgelopen periode hebben veel studenten hier stage gelopen van de opleidingen HBO ICT of HBO CMD, maar andere gerelateerde studies zijn natuurlijk ook mogelijk. Wil je meer richting digital marketing? Dan zijn opleidingen als HBO Bedrijfskunde of Commerciële Economie wat meer in de richting. Frontis heeft een speciaal budget voor innovatie en opleidingen. Naast dat je binnen Frontis veel leert door te doen, zijn er ook mogelijkheden om extra opleidingen of cursussen te volgen. Tevens zijn er diverse doorgroeimogelijkheden. Hier ben ik zelf al een mooi voorbeeld van. Zo ben ik hier in februari begonnen als afstudeerder en startte ik in september bij Frontis als interaction designer.