Loading...

“Bij BonsenReuling bieden ze veel mogelijkheden aan haar werknemers.”

Laurens Mol is 19 jaar oud en werkt bij BonsenReuling Accountants & Belastingadviseurs als beginnend assistent accountant. Lees hier zijn gehele verhaal!

Laurens Mol

Mijn naam is Laurens Mol, ik ben 19 jaar en werk bij BonsenReuling Accountants-Belastingadviseurs als beginnend assistent accountant. Ik woon in Geesteren en ben een sportliefhebber en een fanatiek FC Twente fan. Daarnaast tennis ik graag, dit doe ik dan ook meerdere keren per week.  Naast mijn werk van vier dagen in de week volg ik op vrijdag ook een opleiding tot registeraccountant aan de universiteit van Nyenrode. Ik ben in aanraking gekomen met mijn werkgever toen ik toevallig een vennoot tegenkwam op de tennisbaan. Wij kwamen met elkaar in gesprek en ik liet weten dat ik geïnteresseerd was om accountancy te gaan studeren en daarbij ook meteen te gaan werken. Al snel kreeg ik te horen dat deze combinatie binnen BonsenReuling mogelijk was en vervolgens werd mij aangeboden om een dag mee te lopen bij een klant. Destijds had ik ook al bij andere accountancykantoren meegelopen, maar bij BonsenReuling voelde het meteen erg goed. Daarna heb ik ook nog een meeloopdag gehad op de vestiging in Lichtenvoorde, waarbij ik meerdere collega’s heb leren kennen. Deze kennismaking was erg prettig en ik werd met open armen ontvangen. Hierna was het voor mij al snel duidelijk dat ik bij BonsenReuling wilde gaan werken. 

Over het bedrijf

BonsenReuling is verrassend gemoedelijk voor een groot accountancykantoor. Op de vestiging in Lichtenvoorde, waar ik werk op de auditafdeling, werken ongeveer 60 medewerkers. Relatief veel, maar iedereen kent elkaar. Dit komt mede door de manier van het werken in teamverband. Vaak denken mensen bij een accountancy kantoor al snel aan een saaie werkomgeving, maar hier hangt er een zeer goede en energieke werksfeer. BonsenReuling heeft vijf vestigingen met in totaal ruim 150 medewerkers.  Mijn werkzaamheden bestaan in het voorjaar grotendeels uit controles van de jaarrekeningen van verschillende klanten. In het najaar ben ik meer bezig met het vastleggen en het controleren van administratieve processen bij die klanten.

Over het team

Op de auditafdeling zijn wij in totaal met ongeveer vijftien personen. Als we bij klanten zijn werken wij vaak in wisselende controleteams van drie tot vijf personen. Bij elke klant kom ik vaak in een team met andere collega’s. Dit vind ik persoonlijk prettig werken omdat je zo alle collega’s leert kennen en leert werken in groepsverband. Dit zorgt ook voor een goede en hechte band tussen de collega’s onderling. Wij hebben een gezellig team en iedereen neemt de tijd om elkaar in te werken en te helpen. Daarnaast vind ik het erg leuk dat we ook klanten hebben verspreid in het land, waardoor we soms met het controleteam in een hotel verblijven. Ook zo leer ik mijn collega’s op een andere informele manier kennen. Het team wat we hebben is daarom iets wat ons echt onderscheidt van de rest van de accountancykantoren in de Achterhoek! Daarnaast zijn er jaarlijks veel leuke evenementen die BonsenReuling organiseert om zo je collega’s ook in een andere setting te leren kennen. Denk aan barbecues, borrels en personeelsfeesten, wat echt heel gezellig is!

Opleidingsmogelijkheden

Na mijn vwo opleiding die ik in Lochem heb gevolgd aan het Staring college, volg ik nu een traject waarbij je het werken en studeren meteen combineert. Dit is een erg leerzame combinatie. Wat ik leer op de studie kan ik in mijn werk direct toepassen. De studie volg ik aan de Universiteit Nyenrode in Breukelen. Dit betreft de opleiding tot registeraccountant (RA). De colleges van Nyenrode volg ik in Zwolle en de toetsen maak ik in Breukelen. Het leuke aan de studie vind ik ook dat ik veel interactie met medestudenten heb. Bij BonsenReuling bieden ze veel mogelijkheden aan haar werknemers. Zij luisteren namelijk goed naar je wensen en kunnen jouw ambities daarmee ook echt realiseren. Als jij binnen je functie wil doorgroeien, kun jij ook nog persoonlijke cursussen volgen die speciaal gericht zijn om je te helpen met je verdere ontwikkeling!