Loading...

10 redenen om in de Achterhoek stage te lopen!

Ergens stage lopen begint natuurlijk met het zoeken naar een stage, maar waar moet je dan precies beginnen met zoeken? Een lastige opgave, maar daar hebben wij het antwoord op, want dat is namelijk; de Achterhoek. Gelukkig zijn er al genoeg studenten die graag stage willen lopen in de Achterhoek, maar er zijn ook nog velen die de Achterhoek niet als eerste optie, of helemaal niet als optie op hun lijstje hebben staan. Daarom vertellen wij jullie graag waarom de Achterhoek de beste én leukste regio is om stage te lopen.

De Achterhoek biedt tal van mogelijkheden voor persoonlijke en professionele groei. In deze blog geven we top 10 redenen waarom de Achterhoek de perfecte plek is om stage te lopen. Van de gastvrije gemeenschap tot de bruisende bedrijven, ontdek waarom de Achterhoek een ideale omgeving is voor jouw nieuwe stage!

1. De Achterhoekse nuchterheid
‘Niet zeuren, maar doen’ en ‘alles kump goed’ zijn veelgebruikte en herkenbare teksten uit de Achterhoek. Geen geouwehoer. Als je hier indruk wil maken op iemand, kun je dat beter niet doen door je interessanter voor te doen dan je bent of haantje de voorste te zijn.  Er bestaat een vorm van gemoedelijkheid die je bijvoorbeeld in het westen niet tegenkomt. Hierdoor zal je als stagiair(e) dan ook geen stress of druk ervaren. Ja, we horen je al denken: ‘Hoe chill!’.

2. Studenten worden met open armen ontvangen
In de Achterhoek zien bedrijven en ondernemers de studenten en young professionals als de toekomst. Ze geloven in de frisse en ondernemende blik van deze opkomende generatie. Zo zal jij er zijn om dingen van hen te leren, maar zij staan er net zo voor open om ook dingen van jou te leren.

3. Geen stagiair(e), maar medewerker of collega
Als stagiair(e) zal je met open armen worden ontvangen. Zoals je in het westen in een groot team zal worden ontvangen waar je hele dagen de telefoon moet oppakken of koffie moet halen, zal er hier koffie voor jou worden gehaald. Bedrijven in de Achterhoek zien jou niet als ‘zomaar een stagiair(e)’, nee, je zal zo worden ontvangen dat jij je vanaf dag 1 al voelt als een gelijkwaardige medewerker in het team, want ja, dat is toch ook gewoon zo. 

4. De start van een groot netwerk
Netwerken is in de huidige tijd heel erg belangrijk en zeker als student. Waar kan dat nou beter dan in de Achterhoek. Je wil natuurlijk niet dat het na je stage meteen ophoudt. Een stage is dé kans om te beginnen met het opbouwen van je netwerk. Hierdoor geeft het jou nog veel mogelijkheden en samenwerkingen voor na je stage.

5. Een grote gunfactor
Naast dat grote netwerk, wat begint bij je stage, is de gunfactor van de Achterhoek een leuke bijkomstigheid. De bedrijven en ondernemers in de Achterhoek zijn verbonden door een sterk onderling vertrouwen en een grote gunfactor. Zo zal er voor jou als stagiair(e) veel worden aangeboden en daarmee ook gegund.

6. Volop werkgelegenheid
Je stage is de eerste stap naar het vinden van een baan voor na je studie. En laat het nou net zijn dat er in de Achterhoek volop werkgelegenheid is. Dat geldt niet alleen voor een baan, maar ook voor een (afstudeer)stage.  Beter gezegd: naast genoeg werkgelegenheid, ook genoeg ‘stage-gelegenheid’.

7. Alles ligt dicht bij elkaar
De afstand en reistijd in de Achterhoek is goed te overzien. Voor afspraken bij verschillende bedrijven is het dan ook erg makkelijk om ergens heen te gaan. Zowel met de auto als het openbaar vervoer. Zo kom je hier niet snel files tegen. Oftewel, je bent altijd op tijd bij je werkgever, zolang je die wekker maar niet op snoozen zet.

8. Ondernemerschap
In de Achterhoek steekt men de handen uit de mouwen. Qua ondernemerschap doet de Achterhoek het veel beter dan in het westen. Dit is dus ook de kans voor jou om als student, stagiair(e) en young professional hierin mee getrokken te worden. Er liggen volop kansen en mogelijkheden voor jou hier in de Achterhoek.

9. Bekende gezichten
Waar waarschijnlijk in de Randstad een paar jaar later na je stage je naam vergeten wordt, zal dat in de Achterhoek het tegenovergestelde zijn. Bij nieuwe projecten of werkzaamheden zal er snel aan je gedacht worden. Tenminste, als jij je als stagiair(e) van je beste kant hebt laten zien tijdens je stageperiode, maar daar gaan wij natuurlijk al vanuit.

10. De Talententuin
We snappen dat je niet meteen een goed overzicht hebt van alle kansen en mogelijkheden die de Achterhoek jou te bieden heeft. Gelukkig heeft Achterhoek Werkt daar een groot carrière evenement voor georganiseerd, die jou de mogelijkheid geeft om in 1 dag verrast te worden. Kom dus vooral een kijkje nemen op de Talententuin!

Genoeg redenen waarom jij in de Achterhoek stage zou moeten lopen. Dan trappen we nog af met één belangrijke tip: begin alvast met zoeken, ook al duurt dat nog even. Een slimme student is voorbereid op zijn/haar toekomst. Een toekomst die voor je klaar ligt in de Achterhoek.