Workshops

Workshop: De Rabobank-Donnie-Bankoe-Barkie-pubquiz

Door: Rabobank

Test jouw financiële kennis en win een mooie prijs!

Heeft het afsluiten van een mobiel abonnement invloed op je hypotheek? Wordt een natuurramp gedekt door een particuliere brandverzekering? En kun je een hypotheek krijgen met een tijdelijk contract? Kom je financiële kennis testen tijdens onze pubquiz en win een mooie prijs!

Let op: er is slechts ruimte voor 35 personen. Vol = vol.

Workshop: LinkedIn

Door: Monique Schleicher en Simone Jansen

Online je succesvolle carrière voortzetten, leer het tijdens de Talententuin.

Je CV opsturen is hedendaags niet meer voldoende, want daarvoor is het gebruik van LinkedIn. LinkedIn is namelijk het grootste online zakelijke netwerk. LinkedIn is dus dé site om connecties te maken met mensen uit branches waar jouw interesses liggen. Wanneer je nog geen LinkedIn-profiel hebt, is het raadzaam dat wel aan te maken. Misschien heb je al wel een LinkedIn profiel, maar weet je er nog geen raad mee.

Simone Jansen en Monique Schleicher vertellen jou op 29 november graag alle ins en outs van het gebruik van LinkedIn. Mis deze kans niet en reserveer nu je gratis ticket voor de Talententuin op 29 november. Zo zal jij de deur uitgaan als echte ‘LinkedIn-professional’.

Workshop: Hoe wil jij gezien worden?

Door: Gerben van Leijenhorst

Je eerste indruk is misschien wel de belangrijkste indruk. Dit geldt voor een sollicitatiegesprek, maar ook voor zakelijke besprekingen en bijvoorbeeld netwerkdagen, zoals de Talententuin. Die indruk wil je juist maken, maar hoe pak je dat precies aan? Of beter gezegd; wat trek je dan precies aan?

Gerben van Leijenhorst vertelt jou 29 november alle do’s en dont’s als het gaat om kleding bij een sollicitatiegesprek. Aan de hand van een paar voorbeelden vertelt hij graag hoe je dit wel moet aanpakken.

Dus, trek je beste outfit aan en kom naar de workshop van Gerben Leijenhorst ‘Hoe wil jij gezien worden?’ op de Talententuin.

Workshop: Hey waar ben jij goed in?

Door: Monique Schleicher en Simone Jansen

Doe jij waar je goed in bent of doe jij wat je leuk vindt? Hoe vaak krijg je deze vraag wel niet op je afgevuurd? Precies, heel vaak. Erg vervelend wanneer je hier eigenlijk geen goed antwoord op weet te geven, want wat zijn jouw talenten precies? Een lastige vraag. Gelukkig zijn Simone Jansen en Monique Schleicher er 29 november om jou daarbij te helpen om een antwoord op te geven.

Kom er op de Talententuin achter waar jij goed in bent en zet daarmee de volgende stap in je loopbaan carrière.

Workshop: Vind jouw droombaan!

Door: Sanne Wisselink

Je bent misschien net afgestudeerd of gaat dat bijna doen. En dan? Verder studeren, een tussenjaar, reizen of beginnen met een nieuwe baan? Er is veel mogelijk, welke keuze ga jij maken?

In deze workshop zet je de eerste stap naar jouw droombaan. En je leert hoe je achter jouw WERKelijke talenten kunt komen, om keuzes te maken die écht bij jou passen.

Tijdens de workshop maak je ook nog eens kans op een gratis talentenpaspoort! Met dit paspoort weet jij straks precies wat er bij jou past, op naar jouw droombaan!

De workshop is ook interessant voor werkgevers. Wilt u meer werkgeluk op uw werkvloer creëren en uw medewerkers zo inzetten zodat zij het beste resultaat leveren? Ook dan is voor uw bedrijf het Talentenpaspoort een perfecte tool om dit inzichtelijk te krijgen.

Workshop: Personal branding

Door: Lotte Reesink

Om in aanmerking te komen voor jouw droombaan of -stage is het van belang om jezelf te onderscheiden en ontwikkelen. Personal Branding kan je hierbij helpen! Personal branding betekent jezelf beschouwen als een ‘merk’ en je ook op die manier in de markt positioneren. Nieuwsgierig hoe? Lotte Reesink neemt jou op 29 november graag mee in deze uitdaging. Ze laat je graag zien welke middelen er zijn om jezelf te presenteren als merk aan bedrijven, zelf heeft ze dit in de loop der jaren als geen ander geleerd. Kom op 29 november naar de Talententuin en ga de deur uit als echt personal brand en deel dit met iedereen.

Workshop: Werken over de grens

Door: Carola Schroer

In Duitsland zijn interessante carrière-mogelijkheden voor studenten, afstudeerders of werkzoekenden. Ambieer jij een internationale carrière? Dan is een stage, afstudeeropdracht of baan in Duitsland wellicht een uitdagende optie voor jou! Toch zijn er nog allerlei aspecten waar rekening mee moet worden gehouden. Carola Schroer beantwoordt graag al jouw vragen over dit onderwerp. Nieuwsgierig naar mogelijkheden over de grens? Ze vertelt je graag meer over de kansen die werken over de grens met zich mee brengen. Beleef een andere wereld van studeren, werken of wonen over de grens tijdens de Talententuin 2019.

Werkgeluk is meetbaar

Door: Saxion Fast Forward

Het moment is daar, het papiertje is binnen en je mag eindelijk al die jaren van studie gebruiken in het werkveld. Toch ook wel weer een grote switch, van een echt studentenleven naar een 40-urige werkweek. Hoe pak je dit precies aan? Kies je voor een groot bedrijf met een goed salaris of een wat minder groot bedrijf wat toch net iets uitdagender is. Ga je voor rijk of rijkdom?
Saxion Fast Forward is al bijna 20 jaar het post-HBO/WO programma voor jong talent die zichzelf verder durven te ontdekken, ontwikkelen en het verschil willen maken bij bedrijven. Ze zijn gespecialiseerd om Bachelors en Masters in het begin van hun carrière. Zij merken dat er vaak geen goed antwoord kan worden gegeven op bij welke baan zij echt gelukkig van worden. Want, hoe weet je dat als je zelf nog niet echt weet waar je gelukkig van wordt?

Saxion Fast Forward helpt jou 29 november graag met antwoorden op deze vragen die het verschil kunnen maken tussen werken voor geld en werken aan je geluk. Kom naar de Talententuin en maak je eerste stappen in je werk carrière!

Ben jij erbij op 29 november?

Waar & wanneer

29 NOVEMBER 2019 | 12:00 TOT 16:00 | SSP-HAL 
DRU-Laan 2, 7071 BV Ulft

Talententuin 2019