085 - 48 42 842

Wonen in de Achterhoek

Achterhoek 2020 Jong Wonen
Jong Wonen is een project onder Achterhoek 2020 Jong en houdt zich bezig met de huisvesting van jongeren in de Achterhoek. Door middel van een aantal acties (o.a. op de Talententuin 2014) en een enquête willen we er achter komen naar welk soort woonruimte jongeren (18-35) die (op termijn) in de Achterhoek willen wonen op zoek zijn.

Aan de hand van de opgehaalde resultaten bekijken we of er voldoende woningen van de ‘goede snit’ voor hen zijn in de regio en of die woningen ook makkelijk vindbaar zijn. In de tweede helft van 2015 zullen we zien of het nodig is om vervolgstappen te zetten. Wellicht liggen er kansen bij het ontwikkelen van een nieuw woonconcept voor jongeren of bij de verbetering van vindbaarheid van woonruimte.

Mocht je meer willen weten over dit project of zelf problemen ondervinden bij het vinden van woonruimte binnen de Achterhoek neem contact met ons op!

Het project Jong Wonen wordt getrokken door Victor Jacobs en Janneke Rutgers.
Contact: jongwonen@achterhoek2020.nl

Jong Wonen

Wonen in de Achterhoek begint hier!
Kijk op www.thuisindeachterhoek.nl. en vind jouw huur- of koopwoning! Van betaalbaar tot exclusief.

Snel een woning nodig?
Met Direct Wonen kun je vandaag al een huis in de Achterhoek huren. Heb je meer tijd, maak dan een zoekprofiel aan en stel een Tipbericht in. Je krijgt de woningen die bij je passen gewoon op je mobiel!

Huren, wat kost dat?
Naast de kale huur betaal je onder andere gas, water, elektra en servicekosten. Wil je op jezelf gaan wonen, maar weet je niet zeker of dit financieel haalbaar is? Kijk op www.nibud.nl. Is het (gezamenlijke) inkomen niet hoger dan ongeveer € 34.000,-, dan heb je waarschijnlijk recht op huurtoeslag. Maak een proefberekening op www.toeslagen.nl.

Je bent jonger dan 23 jaar
Je kunt kiezen uit verschillende woningen en kamers onder de € 389,05 per maand. Er zijn diverse woningen met voorrang voor jongeren onder de 23 jaar die afhankelijk zijn van huurtoeslag.

Liever een woning kopen?
Ben je op zoek naar een leuke en betaalbare koopwoning? Ook dan kun je goed terecht op Thuis in de Achterhoek!