Zo vind je jouw droomstage!
De stageperiode vanaf september lijkt nog zo ver weg, maar let op! Voor veel kennisinstellingen is eind juni de deadline voor het vinden van je stage. Wellicht heb je jouw stage al gevonden, maar mocht dat niet zo zijn dan helpen wij je graag verder! Met het vinden van een passende stage kan je eigenlijk niet vroeg genoeg beginnen. Je zoekt tenslotte iets wat écht bij je past. Wij hebben een aantal tips om jouw droomwerkgever te vinden.

Wat zoek je in een stage?

Ga voor jezelf na waar je naar op zoek bent. Wat maakt voor jou een stage nou een goede stage? Onderwerpen waar je aan kan denken zijn bijvoorbeeld:
  • Werk ik graag in een team of alleen?
  • In welke sector werk ik graag?
  • Welke werkzaamheden vind ik leuk om uit te voeren?
  • Wil ik reizen voor mijn stage?
  • Wat zijn je verwachtingen?
Dit is slechts een greep uit de onderwerpen waar je aan kan denken bij het vinden van een passende stage. Er zijn nog veel meer onderwerpen die een rol spelen. Maak jouw wensen daarom bespreekbaar bij een kennismakingsgesprek.

CV updaten

Je CV is, samen met je motivatiebrief, meestal het eerste wat een bedrijf van je ziet. Je laat graag een goede eerste indruk achter, dus het is belangrijk dat je CV up to date is. Zorg ervoor dat je werkervaring, voorgaande stages en opleidingen benoemd zijn. Ben je creatief? Zorg dan ook voor een opvallende opmaak. Dit kan er voor zorgen dat jouw CV ertussen uitspringt.

Delen!

Je kan natuurlijk in je eentje op zoek gaan naar een passende stage, maar vaak kunnen ook anderen jou hierbij helpen. Gebruik het netwerk dat je (online) hebt opgebouwd. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een berichtje op LinkedIn te plaatsen over je zoektocht. Vraag mensen dit bericht te delen en mee te denken. Binnen no time zien meerdere mensen dit bericht en heb je je droomstage misschien al snel gevonden.
 
Op www.achterhoekwerkt.nl vind je meer dan 350 werkgevers die ieder op zoek zijn naar jonge talenten. Schrijf je daarom in op het platform en voeg je CV toe. Onze collega’s nemen graag contact met je op om samen met jou je droomstage te vinden!

Misschien ook interessant?

Hoe overleef je je eerste stage- of werkdag?

De eerste werkdag bij een nieuwe werkgever is voor iedereen altijd een spannende dag, je bent op een nieuwe plek met nieuwe werkzaamheden en nieuwe collega’s. Op je eerste werkdag wil je natuurlijk een goede indruk maken bij je nieuwe baas en collega’s, maar hoe doe...

Hoe maak je jouw LinkedIn profiel aantrekkelijk voor werkgevers?

LinkedIn is een zakelijk platform dat voornamelijk wordt gebruikt door mensen die op zoek zijn naar een nieuwe stage of baan. Bedrijven en recruiters gebruiken het platform om kandidaten te vinden voor vacatures. Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe stage of baan...

Hoe schrijf je een goede motivatiebrief?

Wanneer je gaat solliciteren voor een nieuwe stage of baan wordt verwacht dat je een motivatiebrief meestuurt. Maar hoe schrijf je een goede motivatiebrief? En wat staat er in een goede motivatiebrief? Daar helpen wij je graag bij. Deze/onderstaande tips helpen je op...

Share This