Zo vind je jouw droomstage!
De stageperiode vanaf september lijkt nog zo ver weg, maar let op! Voor veel kennisinstellingen is eind juni de deadline voor het vinden van je stage. Wellicht heb je jouw stage al gevonden, maar mocht dat niet zo zijn dan helpen wij je graag verder! Met het vinden van een passende stage kan je eigenlijk niet vroeg genoeg beginnen. Je zoekt tenslotte iets wat écht bij je past. Wij hebben een aantal tips om jouw droomwerkgever te vinden.

Wat zoek je in een stage?

Ga voor jezelf na waar je naar op zoek bent. Wat maakt voor jou een stage nou een goede stage? Onderwerpen waar je aan kan denken zijn bijvoorbeeld:
  • Werk ik graag in een team of alleen?
  • In welke sector werk ik graag?
  • Welke werkzaamheden vind ik leuk om uit te voeren?
  • Wil ik reizen voor mijn stage?
  • Wat zijn je verwachtingen?
Dit is slechts een greep uit de onderwerpen waar je aan kan denken bij het vinden van een passende stage. Er zijn nog veel meer onderwerpen die een rol spelen. Maak jouw wensen daarom bespreekbaar bij een kennismakingsgesprek.

CV updaten

Je CV is, samen met je motivatiebrief, meestal het eerste wat een bedrijf van je ziet. Je laat graag een goede eerste indruk achter, dus het is belangrijk dat je CV up to date is. Zorg ervoor dat je werkervaring, voorgaande stages en opleidingen benoemd zijn. Ben je creatief? Zorg dan ook voor een opvallende opmaak. Dit kan er voor zorgen dat jouw CV ertussen uitspringt.

Delen!

Je kan natuurlijk in je eentje op zoek gaan naar een passende stage, maar vaak kunnen ook anderen jou hierbij helpen. Gebruik het netwerk dat je (online) hebt opgebouwd. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een berichtje op LinkedIn te plaatsen over je zoektocht. Vraag mensen dit bericht te delen en mee te denken. Binnen no time zien meerdere mensen dit bericht en heb je je droomstage misschien al snel gevonden.
 
Op www.achterhoekwerkt.nl vind je meer dan 350 werkgevers die ieder op zoek zijn naar jonge talenten. Schrijf je daarom in op het platform en voeg je CV toe. Onze collega’s nemen graag contact met je op om samen met jou je droomstage te vinden!

Misschien ook interessant?

Netwerken, maar hoe dan?

Netwerken, maar hoe dan?

Netwerken, een begrip waar je tegenwoordig niet meer omheen kunt. Of het nou je werkgever, docent of moeder is, ze zullen je allemaal hetzelfde mededelen: ‘netwerken is heel belangrijk voor jou en jouw carrière’. En jij, jij zal langzamerhand wel denken:...

10 redenen om in de Achterhoek stage te lopen

10 redenen om in de Achterhoek stage te lopen

Ergens stage lopen begint natuurlijk met het zoeken naar een stage, maar waar moet je dan precies beginnen met zoeken? Een lastige opgave, maar daar hebben wij het antwoord op, want dat is namelijk; de Achterhoek. Gelukkig zijn er al genoeg studenten die...

Zo maak je van je stage je baan

Zo maak je van je stage je baan

Het komt regelmatig voor dat stagiairs na het afronden van hun stageperiode een baan bij het stagebedrijf aangeboden krijgen. Maar wat kun jij tijdens jouw stage doen om de kans te vergroten dat je aan het eind van je stage een baan aangeboden krijgt? Wij...

Ontmoet ruim 100 topwerkgevers op de Talententuin 2019

Graag nodigen wij jou uit voor de Talententuin op vrijdag 29 november 2019. Ben jij op zoek naar een (afstudeer)stage, afstudeeropdracht of startersfunctie? Of wil jij laagdrempelig in contact komen met ruim 100 topwerkgevers uit de Achterhoek? De Talententuin is dé plek om jouw carrière te beginnen! Kom op 29 november (12:00 tot 16:00) naar de Talententuin in de SSP-HAL op het DRU Industriepark in Ulft. De deelnemende organisaties zijn actief in diverse sectoren, variërend van Techniek tot Zorg en van Financieel tot ICT. Wil je deelnemen? Reserveer jouw gratis e-ticket hier!

Ken jij iemand die op zoek is naar een stage, afstudeeropdracht of baan? Neem hem/haar dan gerust mee! 

Share This