Zo vind je jouw droomstage!
De stageperiode vanaf september lijkt nog zo ver weg, maar let op! Voor veel kennisinstellingen is eind juni de deadline voor het vinden van je stage. Wellicht heb je jouw stage al gevonden, maar mocht dat niet zo zijn dan helpen wij je graag verder! Met het vinden van een passende stage kan je eigenlijk niet vroeg genoeg beginnen. Je zoekt tenslotte iets wat écht bij je past. Wij hebben een aantal tips om jouw droomwerkgever te vinden.

Wat zoek je in een stage?

Ga voor jezelf na waar je naar op zoek bent. Wat maakt voor jou een stage nou een goede stage? Onderwerpen waar je aan kan denken zijn bijvoorbeeld:
  • Werk ik graag in een team of alleen?
  • In welke sector werk ik graag?
  • Welke werkzaamheden vind ik leuk om uit te voeren?
  • Wil ik reizen voor mijn stage?
  • Wat zijn je verwachtingen?
Dit is slechts een greep uit de onderwerpen waar je aan kan denken bij het vinden van een passende stage. Er zijn nog veel meer onderwerpen die een rol spelen. Maak jouw wensen daarom bespreekbaar bij een kennismakingsgesprek.

CV updaten

Je CV is, samen met je motivatiebrief, meestal het eerste wat een bedrijf van je ziet. Je laat graag een goede eerste indruk achter, dus het is belangrijk dat je CV up to date is. Zorg ervoor dat je werkervaring, voorgaande stages en opleidingen benoemd zijn. Ben je creatief? Zorg dan ook voor een opvallende opmaak. Dit kan er voor zorgen dat jouw CV ertussen uitspringt.

Delen!

Je kan natuurlijk in je eentje op zoek gaan naar een passende stage, maar vaak kunnen ook anderen jou hierbij helpen. Gebruik het netwerk dat je (online) hebt opgebouwd. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een berichtje op LinkedIn te plaatsen over je zoektocht. Vraag mensen dit bericht te delen en mee te denken. Binnen no time zien meerdere mensen dit bericht en heb je je droomstage misschien al snel gevonden.
 
Op www.achterhoekwerkt.nl vind je meer dan 350 werkgevers die ieder op zoek zijn naar jonge talenten. Schrijf je daarom in op het platform en voeg je CV toe. Onze collega’s nemen graag contact met je op om samen met jou je droomstage te vinden!

Misschien ook interessant?

Zo haal je het maximale uit jouw bezoek aan de Talententuin!

Zo haal je het maximale uit jouw bezoek aan de Talententuin!

Vrijdag is het zover: De Achterhoekse Talententuin 2019! ! Hieronder een aantal tips om het maximale uit jouw bezoek aan de Talententuin te halen! 1. Verdiep je in de deelnemende bedrijven Ben je van plan om de Talententuin te bezoeken? Neem voorafgaand aan...

Tips voor het vinden van jouw droombaan

Tips voor het vinden van jouw droombaan

 Yes, het papiertje is binnen! Maar, wat nu? Het lijkt net alsof je in het diepe valt; het echte leven kan namelijk beginnen, dat grote mensen leven. Zomaar een biertje doen op de donderdagavond en later thuiskomen dan gepland, zit er niet meer in. Het...

Gratis met de bus naar de Talententuin

Gratis met de bus naar de Talententuin

Wist je dat je (vanaf Doetinchem, Arnhem, Enschede én Bocholt) gratis met de bus naar de Talententuin kan? Hieronder vind je de opstapplaatsen en vertrektijden! Vertrekpunt: Arnhem - Ruitenberglaan 31 Let op: Opstapplaats gewijzigd! 11.15 uur ...