Tips voor een bezoek aan de Talententuin!

Een bezoek aan de Talententuin betekent misschien wel de eerste stap naar jouw nieuwe stage, afstudeeropdracht of startersfunctie! Op de Talententuin vind je meer dan 80 Achterhoekse werkgevers, máár je bent niet de enige bezoeker. Hoe zorg je er dan voor dat juist jij die gave carrièrekans binnensleept?

Bereid je van tevoren goed voor

Op de website vind je alle deelnemende organisaties, dus al voordat je de Talententuin bezoekt kan je zien welke bedrijven jij interessant vindt. Lees je goed in en ontmoet op de Talententuin in een korte tijd zoveel mogelijk van deze potentiële werkgevers én kom professioneel over.

Neem je CV mee

Om op te vallen naast alle andere bezoekers wil je een positief beeld achterlaten bij jouw potentiële werkgever. Zorg voor een nette opmaak van je Curriculum Vitae en neem voldoende kopietjes mee om te delen met organisaties waar jij een klik mee hebt.

Bezoek het carrièregerichte programma

De Talententuin biedt een interessant programma met workshops, kennissessies en masterclasses. De workshops staan in het teken van persoonlijke ontwikkeling zoals bijvoorbeeld je eerste indruk bij een (sollicitatie)gesprek, inzet van LinkedIn en creatief denken. Breng een bezoek aan deze workshops en breng de kennis direct in praktijk bij een bezoek aan de bedrijven.

Durf mensen aan te spreken

Wees niet verlegen en spreek je nieuwe werkgever aan! Stel jezelf voor, stel vragen over de organisatie en de carrièremogelijkheden en laat weten waarom je geïnteresseerd bent. Alleen door mensen aan te spreken laat je een goede indruk achter en weten zij dat je interesse hebt!

Misschien ook interessant?

Hoe overleef je je eerste stage- of werkdag?

De eerste werkdag bij een nieuwe werkgever is voor iedereen altijd een spannende dag, je bent op een nieuwe plek met nieuwe werkzaamheden en nieuwe collega’s. Op je eerste werkdag wil je natuurlijk een goede indruk maken bij je nieuwe baas en collega’s, maar hoe doe...

Hoe maak je jouw LinkedIn profiel aantrekkelijk voor werkgevers?

LinkedIn is een zakelijk platform dat voornamelijk wordt gebruikt door mensen die op zoek zijn naar een nieuwe stage of baan. Bedrijven en recruiters gebruiken het platform om kandidaten te vinden voor vacatures. Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe stage of baan...

Hoe schrijf je een goede motivatiebrief?

Wanneer je gaat solliciteren voor een nieuwe stage of baan wordt verwacht dat je een motivatiebrief meestuurt. Maar hoe schrijf je een goede motivatiebrief? En wat staat er in een goede motivatiebrief? Daar helpen wij je graag bij. Deze/onderstaande tips helpen je op...

Share This