Tips voor een bezoek aan de Talententuin!

Een bezoek aan de Talententuin betekent misschien wel de eerste stap naar jouw nieuwe stage, afstudeeropdracht of startersfunctie! Op de Talententuin vind je meer dan 80 Achterhoekse werkgevers, máár je bent niet de enige bezoeker. Hoe zorg je er dan voor dat juist jij die gave carrièrekans binnensleept?

Bereid je van tevoren goed voor

Op de website vind je alle deelnemende organisaties, dus al voordat je de Talententuin bezoekt kan je zien welke bedrijven jij interessant vindt. Lees je goed in en ontmoet op de Talententuin in een korte tijd zoveel mogelijk van deze potentiële werkgevers én kom professioneel over.

Neem je CV mee

Om op te vallen naast alle andere bezoekers wil je een positief beeld achterlaten bij jouw potentiële werkgever. Zorg voor een nette opmaak van je Curriculum Vitae en neem voldoende kopietjes mee om te delen met organisaties waar jij een klik mee hebt.

Bezoek het carrièregerichte programma

De Talententuin biedt een interessant programma met workshops, kennissessies en masterclasses. De workshops staan in het teken van persoonlijke ontwikkeling zoals bijvoorbeeld je eerste indruk bij een (sollicitatie)gesprek, inzet van LinkedIn en creatief denken. Breng een bezoek aan deze workshops en breng de kennis direct in praktijk bij een bezoek aan de bedrijven.

Durf mensen aan te spreken

Wees niet verlegen en spreek je nieuwe werkgever aan! Stel jezelf voor, stel vragen over de organisatie en de carrièremogelijkheden en laat weten waarom je geïnteresseerd bent. Alleen door mensen aan te spreken laat je een goede indruk achter en weten zij dat je interesse hebt!

Misschien ook interessant?

Zo haal je het maximale uit jouw bezoek aan de Talententuin!

Zo haal je het maximale uit jouw bezoek aan de Talententuin!

Vrijdag is het zover: De Achterhoekse Talententuin 2019! ! Hieronder een aantal tips om het maximale uit jouw bezoek aan de Talententuin te halen! 1. Verdiep je in de deelnemende bedrijven Ben je van plan om de Talententuin te bezoeken? Neem voorafgaand aan...

Tips voor het vinden van jouw droombaan

Tips voor het vinden van jouw droombaan

 Yes, het papiertje is binnen! Maar, wat nu? Het lijkt net alsof je in het diepe valt; het echte leven kan namelijk beginnen, dat grote mensen leven. Zomaar een biertje doen op de donderdagavond en later thuiskomen dan gepland, zit er niet meer in. Het...

Gratis met de bus naar de Talententuin

Gratis met de bus naar de Talententuin

Wist je dat je (vanaf Doetinchem, Arnhem, Enschede én Bocholt) gratis met de bus naar de Talententuin kan? Hieronder vind je de opstapplaatsen en vertrektijden! Vertrekpunt: Arnhem - Ruitenberglaan 31 Let op: Opstapplaats gewijzigd! 11.15 uur ...