Tips voor een bezoek aan de Talententuin!

Een bezoek aan de Talententuin betekent misschien wel de eerste stap naar jouw nieuwe stage, afstudeeropdracht of startersfunctie! Op de Talententuin vind je meer dan 80 Achterhoekse werkgevers, máár je bent niet de enige bezoeker. Hoe zorg je er dan voor dat juist jij die gave carrièrekans binnensleept?

Bereid je van tevoren goed voor

Op de website vind je alle deelnemende organisaties, dus al voordat je de Talententuin bezoekt kan je zien welke bedrijven jij interessant vindt. Lees je goed in en ontmoet op de Talententuin in een korte tijd zoveel mogelijk van deze potentiële werkgevers én kom professioneel over.

Neem je CV mee

Om op te vallen naast alle andere bezoekers wil je een positief beeld achterlaten bij jouw potentiële werkgever. Zorg voor een nette opmaak van je Curriculum Vitae en neem voldoende kopietjes mee om te delen met organisaties waar jij een klik mee hebt.

Bezoek het carrièregerichte programma

De Talententuin biedt een interessant programma met workshops, kennissessies en masterclasses. De workshops staan in het teken van persoonlijke ontwikkeling zoals bijvoorbeeld je eerste indruk bij een (sollicitatie)gesprek, inzet van LinkedIn en creatief denken. Breng een bezoek aan deze workshops en breng de kennis direct in praktijk bij een bezoek aan de bedrijven.

Durf mensen aan te spreken

Wees niet verlegen en spreek je nieuwe werkgever aan! Stel jezelf voor, stel vragen over de organisatie en de carrièremogelijkheden en laat weten waarom je geïnteresseerd bent. Alleen door mensen aan te spreken laat je een goede indruk achter en weten zij dat je interesse hebt!

Misschien ook interessant?

Netwerken, maar hoe dan?

Netwerken, maar hoe dan?

Netwerken, een begrip waar je tegenwoordig niet meer omheen kunt. Of het nou je werkgever, docent of moeder is, ze zullen je allemaal hetzelfde mededelen: ‘netwerken is heel belangrijk voor jou en jouw carrière’. En jij, jij zal langzamerhand wel denken:...

10 redenen om in de Achterhoek stage te lopen

10 redenen om in de Achterhoek stage te lopen

Ergens stage lopen begint natuurlijk met het zoeken naar een stage, maar waar moet je dan precies beginnen met zoeken? Een lastige opgave, maar daar hebben wij het antwoord op, want dat is namelijk; de Achterhoek. Gelukkig zijn er al genoeg studenten die...

Zo maak je van je stage je baan

Zo maak je van je stage je baan

Het komt regelmatig voor dat stagiairs na het afronden van hun stageperiode een baan bij het stagebedrijf aangeboden krijgen. Maar wat kun jij tijdens jouw stage doen om de kans te vergroten dat je aan het eind van je stage een baan aangeboden krijgt? Wij...

Ontmoet ruim 100 topwerkgevers op de Talententuin 2019

Graag nodigen wij jou uit voor de Talententuin op vrijdag 29 november 2019. Ben jij op zoek naar een (afstudeer)stage, afstudeeropdracht of startersfunctie? Of wil jij laagdrempelig in contact komen met ruim 100 topwerkgevers uit de Achterhoek? De Talententuin is dé plek om jouw carrière te beginnen! Kom op 29 november (12:00 tot 16:00) naar de Talententuin in de SSP-HAL op het DRU Industriepark in Ulft. De deelnemende organisaties zijn actief in diverse sectoren, variërend van Techniek tot Zorg en van Financieel tot ICT. Wil je deelnemen? Reserveer jouw gratis e-ticket hier!

Ken jij iemand die op zoek is naar een stage, afstudeeropdracht of baan? Neem hem/haar dan gerust mee! 

Share This