Succesverhalen

Ontmoet jouw nieuwe werkgever!

De Achterhoek kent unieke en aansprekende bedrijven, waaronder diverse wereldmarktspelers die vanuit de traditionele maakindustrie zeer innovatief zijn op het gebied van smart industry. Al deze bedrijven staan te popelen om jou als talent te ontmoeten. Honderden jongeren zijn je al voorgeweest met een bezoek aan de Talententuin. Een deel van hen heeft hier zelfs een stage, afstudeeropdracht of startersfunctie aan overgehouden!

Kortom, de Talententuin is hét evenement om contacten te leggen, je talenten te ontwikkelen en je te oriënteren op de arbeidsmarkt! Hieronder een greep uit de successen van voorgaande edities:

SINGA

In 2015 heeft SINGA uit Varsseveld voor het eerst deelgenomen aan de Achterhoekse Talententuin. Zij hebben hier Bart Knol leren kennen. Voorheen was hij werkzaam buiten de regio, maar merkte dat hij graag weer terug wilde naar de Achterhoek. Vrijwel direct na de ontmoeting bij de Talententuin is er een vervolggesprek gepland om hem vervolgens aan te nemen voor een startersfunctie.

Ondertussen is Bart al anderhalf jaar werkzaam bij SINGA als Senior Software Engineer. Hij werkt hier met veel plezier, samen met zijn collega’s, aan baanbrekende innovaties in de technische zakelijke markt.

 

BRINK Moulds & Dies

Vanaf het eerste jaar is BRINK al met veel enthousiasme betrokken bij de Talententuin. Door uit te pakken met de inrichting van de stand en de enthousiaste werknemers weet BRINK ieder jaar een groot aantal jongeren te spreken. Zij zijn er dan ook in geslaagd om meerdere jongeren een stage aan te bieden en in sommige gevallen zelfs door te laten stromen naar een startersfunctie.

In 2016 heeft een groep met Duitse studenten de Talententuin bezocht om zich te oriënteren op Achterhoekse werkgevers. Ook één van deze studenten mocht in februari beginnen met een stage bij BRINK.

 

Rabelink Logistics

Ook in 2017 heeft de Talententuin weer mooie successen gefaciliteerd. Hugo kwam op het event in contact met Rabelink Logistics en hield er een uitdagende stage aan over. Hugo vertelt meer over zijn meewerkstage: ‘De Achterhoekse Talententuin heeft mij in contact gebracht met Rabelink Logistics. Na een korte kennismaking met Raoul (HR-Manager) hebben we direct een vervolggesprek ingepland. Dit resulteerde uiteindelijk in een meewerkstage op de afdeling Human Resources. Hier werk ik mee in de dagelijkse bedrijfsvoering en voer ik uitdagende projecten uit. De vooruitstrevende mentaliteit en de prettige werksfeer van de organisatie dragen goed bij om me als student Bedrijfskunde optimaal te ontwikkelen.