Sollicitatietips

Solliciteren? Hier een aantal tips waardoor jij zeker wordt aangenomen:

Val op!

Wanneer je een sollicitatie stuurt voor een vacature, zal je vast niet de enige zijn. Om ervoor te zorgen dat jij wordt uitgekozen om op gesprek te komen, moet je een opvallende sollicitatie sturen. Met een standaard CV val je niet op. Maak een creatief CV en geef een goed beeld van wie jij bent en wat je doet!

Voorbereiding

Bereid je sollicitatiegesprek altijd goed voor. Onderzoek met wie jij je sollicitatiegesprek hebt, wat deze personen voor interesses hebben, wat voor sollicitant ze zoeken en vooral wat ze van jou willen horen of weten. Als je dit goed voorbereidt kan het niet meer fout gaan!!

‘Wees niet verlegen! Laat zien wie je bent!’

 

Een eerste indruk

Een eerste indruk is het belangrijkste gedeelte van een sollicitatiegesprek.

‘Wist je dat een werkgever na twee minuten al een oordeel heeft over de sollicitant?’

Om ervoor te zorgen dat je een goede eerste indruk maakt moet je jezelf goed presenteren bij binnenkomst. Draag nette kleding en zie er verzorgd uit! Geef bij binnenkomst altijd een handdruk en kijk de werkgever in de ogen. Hiermee straal je zelfverzekerdheid uit!

Denk bij een sollicitatiegesprek aan:

Omdat er ontzettend veel komt kijken bij een sollicitatiegesprek, staan er hieronder wat praktische tips. Zo vergeet je niets en ben je super voorbereid!

  • Controleer je LinkedIn profiel met je CV. Zorg ervoor dat je LinkedIn profiel overeenkomt met het CV wat je opstuurt.
  • Zorg ervoor dat al je social media kanalen op orde zijn. Een baas zal het niet leuk vinden om te zien dat jij afgelopen weekend ‘iets’ teveel drankjes op had…
  • Lach!!! Mensen die lachen promoveren 12% sneller!
  • Neem een open houding aan, dus geen gesloten houding. Zo stel je jezelf open voor de werkgever.

Wil je meer weten over personal branding, solliciteren, jezelf profileren met je cv? Kom op 30 november 2018 naar de Talententuin! Tijdens de Talententuin zijn er gave carrièregerichte en vakinhoudelijke workshops die je gratis kunt volgen.

Misschien ook interessant?

Gratis met de bus naar de Talententuin

Gratis met de bus naar de Talententuin

Wist je dat je (vanaf Doetinchem, Arnhem, Enschede én Bocholt) gratis met de bus naar de Talententuin kan? Hieronder vind je de opstapplaatsen en vertrektijden! Vertrekpunt: Arnhem Zijpendaalseweg 16711.15 uur Arnhem – Ulft16.10 uur Ulft –...

Netwerken, maar hoe dan?

Netwerken, maar hoe dan?

Netwerken, een begrip waar je tegenwoordig niet meer omheen kunt. Of het nou je werkgever, docent of moeder is, ze zullen je allemaal hetzelfde mededelen: ‘netwerken is heel belangrijk voor jou en jouw carrière’. En jij, jij zal langzamerhand wel denken:...

10 redenen om in de Achterhoek stage te lopen

10 redenen om in de Achterhoek stage te lopen

Ergens stage lopen begint natuurlijk met het zoeken naar een stage, maar waar moet je dan precies beginnen met zoeken? Een lastige opgave, maar daar hebben wij het antwoord op, want dat is namelijk; de Achterhoek. Gelukkig zijn er al genoeg studenten die...

Ontmoet ruim 100 topwerkgevers op de Talententuin 2019

Graag nodigen wij jou uit voor de Talententuin op vrijdag 29 november 2019. Ben jij op zoek naar een (afstudeer)stage, afstudeeropdracht of startersfunctie? Of wil jij laagdrempelig in contact komen met ruim 100 topwerkgevers uit de Achterhoek? De Talententuin is dé plek om jouw carrière te beginnen! Kom op 29 november (12:00 tot 16:00) naar de Talententuin in de SSP-HAL op het DRU Industriepark in Ulft. De deelnemende organisaties zijn actief in diverse sectoren, variërend van Techniek tot Zorg en van Financieel tot ICT. Wil je deelnemen? Reserveer jouw gratis e-ticket hier!

Ken jij iemand die op zoek is naar een stage, afstudeeropdracht of baan? Neem hem/haar dan gerust mee!