preloder

Sollicitatietips

Solliciteren? Hier een aantal tips waardoor jij zeker wordt aangenomen:

Val op!

Wanneer je een sollicitatie stuurt voor een vacature, zal je vast niet de enige zijn. Om ervoor te zorgen dat jij wordt uitgekozen om op gesprek te komen, moet je een opvallende sollicitatie sturen. Met een standaard CV val je niet op. Maak een creatief CV en geef een goed beeld van wie jij bent en wat je doet!

Voorbereiding

Bereid je sollicitatiegesprek altijd goed voor. Onderzoek met wie jij je sollicitatiegesprek hebt, wat deze personen voor interesses hebben, wat voor sollicitant ze zoeken en vooral wat ze van jou willen horen of weten. Als je dit goed voorbereidt kan het niet meer fout gaan!!

‘Wees niet verlegen! Laat zien wie je bent!’

 

Een eerste indruk

Een eerste indruk is het belangrijkste gedeelte van een sollicitatiegesprek.

‘Wist je dat een werkgever na twee minuten al een oordeel heeft over de sollicitant?’

Om ervoor te zorgen dat je een goede eerste indruk maakt moet je jezelf goed presenteren bij binnenkomst. Draag nette kleding en zie er verzorgd uit! Geef bij binnenkomst altijd een handdruk en kijk de werkgever in de ogen. Hiermee straal je zelfverzekerdheid uit!

Denk bij een sollicitatiegesprek aan:

Omdat er ontzettend veel komt kijken bij een sollicitatiegesprek, staan er hieronder wat praktische tips. Zo vergeet je niets en ben je super voorbereid!

  • Controleer je LinkedIn profiel met je CV. Zorg ervoor dat je LinkedIn profiel overeenkomt met het CV wat je opstuurt.
  • Zorg ervoor dat al je social media kanalen op orde zijn. Een baas zal het niet leuk vinden om te zien dat jij afgelopen weekend ‘iets’ teveel drankjes op had…
  • Lach!!! Mensen die lachen promoveren 12% sneller!
  • Neem een open houding aan, dus geen gesloten houding. Zo stel je jezelf open voor de werkgever.

Wil je meer weten over personal branding, solliciteren, jezelf profileren met je cv? Kom op 30 november 2018 naar de Talententuin! Tijdens de Talententuin zijn er gave carrièregerichte en vakinhoudelijke workshops die je gratis kunt volgen.

Misschien ook interessant?

Hoe schrijf je een goede motivatiebrief?

Wanneer je gaat solliciteren voor een nieuwe stage of baan wordt verwacht dat je een motivatiebrief meestuurt. Maar hoe schrijf je een goede motivatiebrief? En wat staat er in een goede motivatiebrief? Daar helpen wij je graag bij. Deze/onderstaande tips helpen je op...

Vind jouw droomstage!

De stageperiode vanaf september lijkt nog zo ver weg, maar let op! Voor veel kennisinstellingen is eind juni de deadline voor het vinden van je stage. Wellicht heb je jouw stage al gevonden, maar mocht dat niet zo zijn dan helpen wij je graag verder! Met het vinden...

Share This