Plak deze code vervolgens ook onmiddellijk na de openingstag :

Hoe de Talententuin jongeren ook in coronatijd weet te binden aan Achterhoekse bedrijven

Maak kennis met de Talententuin

Achterhoekse topwerkgevers ontmoeten in tijden van corona lijkt misschien een lastige opgave in een 1,5 meter maatschappij. Toch weet de Talententuin op een creatieve manier jongeren te koppelen aan bedrijven uit de regio.

Jonge talenten behouden of terughalen naar de Achterhoek en ze verbinden met bedrijven uit de regio, dat is de missie van de Talententuin. Zeven jaar geleden begon de eerste editie met 140 bezoekers en 18 bedrijven. Dit groeide uit naar een carrière event met ruim 1500 bezoekers en meer dan 100 bedrijven. Busritten werden ingezet om studenten vanuit Nijmegen, Arnhem en Enschede naar de Talententuin te brengen. Eindstation: de SSP-Hal in Ulft waar jongeren en bedrijven elkaar de handen schudden.

Kennismaken met bedrijven

Handen schudden zit er voorlopig nog niet in, maar dat wil niet zeggen dat de Talententuin het evenement afblaast. “Het liefst houden we natuurlijk weer een fysieke Talententuin”, legt Adelin Lankveld van Achterhoek Werkt uit. De projectmanager vertelt trots over de aangepaste vorm. “Jongeren die op zoek zijn naar een stage, afstudeerplek of startersfunctie kunnen van 23 tot en met 27 november vanuit huis kennismaken met bedrijven.”

 

Online Talententuin

Achterhoekse bedrijven konden de vorige editie jongeren nog naar hun stand ‘lokken’ met robots, photobooths, race simulators en green screens, nu stellen organisaties zich voor door middel van een korte video. “Een online Talententuin dus. Op basis van je interesses verschijnen er korte video’s waarin passende bedrijven zich aan je voorstellen. Als dit je aanspreekt, laat je je gegevens achter en neemt het bedrijf zo snel mogelijk contact met je op.”

 

Pubquiz

Naast het virtueel leren kennen van Achterhoekse topbedrijven, is er de mogelijkheid om je cv te laten checken door de Rabobank en kun je op donderdagavond meedoen aan een Achterhoekse Rabo Pubquiz. Weet jij bijvoorbeeld hoeveel inwoners de Achterhoek heeft en in welk jaartal de Achterhoek de innovatiefste regio van Nederland was? Als jij je research doet, kan jij met kennis over deze regio Achterhoekse prijzen winnen. Misschien staat er in december wel een gedecoreerde kerstboom bij jou in de woonkamer. Eén van de vele leuke prijzen die je kunt winnen.

Benieuwd welke bedrijven meedoen aan de Talententuin of wil jij je direct al aanmelden? Ook in tijden van corona vind jij je stageplek, afstudeerstage of startersfunctie.