Nederland, Ulft, 4-9-2013
SSP-Hal op het Dru Industriepark t.b.v. website SSP-Hal
Foto: Ton van Vliet, Terborg

Innovatie game

Dit jaar is het mogelijk om deel te nemen aan de innovatie game van de Talententuin! Dit is dé manier om de deelnemende bedrijven van de Talententuin te leren kennen, maar ook maak je kans op €250,- per persoon. Lees hieronder snel meer en doe mee!

Bedenk een nieuw product of dienst

Op de Talententuin vind je meer dan 100 Achterhoekse bedrijven. Dit zijn potentiële werkgevers voor jouw stage of baan. Om hen écht te leren kennen, ga je in de aankomende weken aan het werk met een mooie opdracht.

Maak een groepje van maximaal 4 studenten. In de aankomende weken gaan jullie samen een nieuw product of dienst bedenken die in samenwerking tussen minimaal twee deelnemende bedrijven van de Talententuin geproduceerd kan worden.

Doe vooronderzoek
In week 44 (1 t/m 5 november) beginnen jullie met de opdracht. Bekijk de bedrijven waar jullie uit kunnen kiezen op de website talententuinachterhoek.nl onder het kopje ‘Deelnemende werkgevers’. Doe vooronderzoek en bekijk hun websites om te zien wie zij zijn, wat ze doen, wie hun doelgroep is, etc. Tot 1 december krijgen jullie de kans om een nieuw product of dienst te bedenken, die in samenwerking tussen minimaal 2 van de bedrijven geproduceerd kan worden. Dit mag van alles zijn. Gebruik jullie creativiteit, niks is te gek. Jullie krijgen extra punten als je kiest voor bedrijven uit verschillende sectoren!

Ontwerp zonder titel (43)

Voorbereiding is het halve werk

Gedurende de hele maand november komen er diverse video’s online. Deze gaan je helpen bij het uitvoeren van de opdracht. Zo gaan we in op het stimuleren van jouw creativiteit, bereiden we je voor op het bezoek aan de Talententuin en krijg je dé tips en tricks voor het opnemen van de videopitch. 

Bezoek aan de Talententuin
Op 26 november breng je een bezoek aan de Talententuin. Hier krijg je de kans om de bedrijven persoonlijk te leren kennen en de pitch
op te nemen. Maak kennis met de bedrijven die je gekozen hebt, deel je toffe plannen en leer potentiële werkgevers kennen.

Opdracht inleveren
Ter afsluiting van de opdracht schrijf je een kort verslag die antwoord geeft op 10 vragen en neem je een korte video pitch op, op de
Talententuin. Gebruik hiervoor het aangegeven scherm (hierover ontvang je informatie bij binnenkomst op de Talententuin).

Win €250,- per persoon met het winnende product of dienst!

Ter afronding van de opdracht dien je een kort verslag te schrijven en een videopitch op te nemen. Overtuig de jury van jouw nieuwe product of dienst en win die €250,- per persoon. Let op: een team mag uit maximaal 4 personen bestaan! Geef in een verslag van minimaal 800 tot maximaal 1600 woorden antwoord op de onderstaande vragen en lever deze samen met jullie videopitch in vóór 1 december 2021 via onze website. 

 1. Groepsnaam
 2. Naam van het product of de dienst
 3. Voor welke bedrijven hebben jullie gekozen en waarom?
 4. Wat houdt het product of de dienst in?
 5. Voor welke doelgroep is het nieuwe product of de dienst en waarom is dit voor hen van toegevoegde waarde?
 6. Wat is er nodig om van het product of de dienst een succes te maken?
 7. Bestaat het product al?
 8. Hoe hebben de door jullie gekozen bedrijven gereageerd op de Talententuin? Wie hebben jullie hier in hun stands over gesproken?
 9. De deelnemende bedrijven ontvangen jullie video pitch. Mogen zij contact met jullie opnemen indien zij jullie willen uitnodigen voor
  een kennismaking of meer willen weten over jullie product of dienst?
 10. Voornaam, achternaam, geboortejaar, opleiding, mailadres en telefoonnummers van alle groepsleden. (Indien jullie bij vraag 9 ‘nee’
  hebben ingevuld, worden deze alleen gebruikt om contact op te nemen indien jullie de prijs hebben gewonnen)
Ontwerp zonder titel (45)

Info voor de videopitch

Onderwerpen die in de videopitch naar voren dienen te komen:

 • Stel jullie zelf kort voor
 • Naam van het product of de dienst
 • Korte uitleg over het product of de dienst
 • Waarom is dit een winnend product of dienst?
 • Afsluiting

Een paar tips:

 • Pitch jouw idee enthousiast in maximaal 1 minuut. Vergeet niet jullie groep kort voor te stellen en de naam van het product of de
  dienst te delen
 • Neem jouw pitch horizontaal op.
 • Zorg voor voldoende licht.
 • Zorg ervoor dat je goed te verstaan bent.
 • Neem jouw video pitch op, op de Talententuin. Je vindt hier een speciaal scherm die gebruikt kan worden. Deze vind je bij binnenkoms op de plattegrond.

Video’s voor uitvoering van de opdracht

Introductie van de opdracht