Loading...

“Door goede verhalen kwam ik bij Nijhuis Industries terecht”

Jalmar is 27 jaar oud en werkzaam bij Nijhuis Industries op de Process Engineering afdeling. Hij is hier terecht gekomen direct na zijn studie. Hij vertelt je graag meer over zijn ervaringen.

Jalmar Hobelman

Ik ben Jalmar Hobelman, ik 27 jaar oud en ik ben werkzaam bij Nijhuis Industries op de Process Engineering afdeling en mijn functie is commissioning engineer. Ik doe dit sinds december 2018 en ben hier terecht gekomen na mijn opleiding Scheikundige Technologie aan de Universiteit van Twente. De eerste keer dat ik hoorde van Nijhuis was tijdens mijn studie. Klasgenoten liepen hier stage en ik hoorde er goede verhalen over. Ik zocht na het afronden van mijn studie een baan en besloot om bij Nijhuis te solliciteren. Ze zochten nieuwe medewerkers uit de omgeving en het was na de sollicitatie meteen raak!

Het team
Ik zit zelf op de afdeling process engineering, ik zit hier met zo’n 15 á 20 man. Dit is een mix tussen jong en oud, ervaren en startend. Samen met vijf anderen vallen wij onder de jongere lichting, dit zijn de werknemers onder de 33 jaar oud. Ik vind het fijn om met leeftijdsgenoten te werken, omdat je in dezelfde levensfase zit en zo eigenlijk alles kwijt kan bij je collega’s. Het feit dat er ook ervaren werknemers bij mij op de afdeling is ideaal, omdat ik zo mijn vragen en opmerkingen kwijt kan bij mensen die vaak al meer dan 20 jaar werkervaring hebben in deze sector!

Mogelijkheden bij Nijhuis

Projecten
Het recentste project waarbij ik betrokken ben geweest is een groot project in Beltrum. We hebben een groene mineralen centrale neergezet die mest verwerkt om zo de grondstoffen in de Achterhoek te behouden. Dit zorgt ervoor dat de boeren zo min mogelijk grondstoffen van externe bedrijven gebruiken. Dit project heeft anderhalf jaar geduurd en tijdens een langdurig project kom je veel verschillende uitdagingen tegen. Elk project is anders, ik zelf ga zelden naar het buitenland maar veel collega’s gaan maandelijks naar landen waar wij vestigingen hebben om daar projecten uit te voeren. We hebben kantoren in Polen, Rusland, en de VS. We zitten eigenlijk actief in elk continent van de hele wereld!

Mogelijkheden
De mogelijkheden die Nijhuis aan starters biedt zijn eigenlijk in grote lijnen allemaal hetzelfde voor iedereen. Je kan je in je functie ontwikkelen, maar je kunt ook naar andere branches groeien. Als jij aangeeft door te kunnen groeien naar een andere functie of branche en het bedrijf denkt dat het positief uit kan pakken, ondersteunen ze jou hiermee. Wat betreft de opleidingsniveau’s is iedereen welkom hier. Mbo’ers, hbo’ers en wo’ers hebben we allemaal hard nodig omdat Nijhuis gelooft in groeien in je functie, dit is voor ons belangrijker dan wat voor diploma je hebt behaald. Alles is bespreekbaar, dit betekent dat je naast je baan ook een opleiding kan volgen om je te kwalificeren naar een hogere functie. Na overleg kan dit ook gefinancierd worden door Nijhuis. Je ambities worden gewaardeerd en je wordt gesteund met het halen van deze ambities.