Hencon

Stijn Goris

Ik ben Stijn Goris, 23 jaar en sinds 2019 werkzaam bij Hencon als electro engineer. Na mijn studie elektrotechniek ben ik gaan zoeken naar een baan die aansloot op mijn studie. Ik kreeg een berichtje op Linkedin van een detacheringsbureau dat Hencon nog vacatures open had staan en toen besloot ik te solliciteren. Ik werd aangenomen en kon direct aan de slag! Het bedrijf heeft drie verschillende takken: mijnbouw, bosbouw en aluminium. De mijnbouw zit gevestigd in Rusland; Hencon is namelijk een internationaal bedrijf. Met vestigingen in onder andere Zuid Afrika, Rusland, Dubai en Scandinavië is Hencon een van de breedste bedrijven van de Achterhoek. Op de engineeringsafdeling werken er verschillende mensen: projectleiders, software engineers, hydraulisch engineers, een mechanisch engineers en elektrisch engineers , dat is mijn functie. Mijn rol is het ontwerpen van het elektrisch systeem van het voertuig.

Hencon

Projecten

We hebben veel gave projecten uitgevoerd dit jaar, onder andere AVG’s. (Dit zijn elektrische) zelfrijdende voertuigen, dit is een compleet nieuw iets in de industrie en dat is ook een grote reden dat Hencon voorloopt op de concurrenten; door nieuwe en moderne technologie die op de juiste manier wordt benut.

Typische werkdag
Mijn functie is heel divers, en dat hangt heel erg af van in welke fase ik zit in een project. Tijdens de voorbereiding van een project ben ik veel aan het tekenen om uit te vogelen hoe de machine of het voertuig nou moet gaan werken, dit is elk project anders. Tijdens de uitvoering ben ik veel in de werkplaats ter ondersteuning om te kijken hoe het gaat met het uitwerken van het plan.

Hencon

Het team

Het engineeringsteam waar ik voornamelijk in werk bestaat uit een mix van leeftijden. Ervaren mensen die al tientallen jaren werkervaring hebben, junioren en echte beginners zoals ik werken veel samen om zo van elkaar te leren. Dit vind ik erg fijn omdat je zo van iedereen wat oppikt. 

Kansen voor jongeren 
Hencon is een mooi bedrijf voor jongeren omdat je vanaf het begin van je carrière de mogelijkheid krijgt om echt mee te werken en je een grote verantwoordelijkheid meekrijgt, samen met de juiste begeleiding. Ook voor doorgroeimogelijkheden kunnen starters terecht bij ons bedrijf. Ik als engineer kan als ik wil doorgroeien naar bijvoorbeeld projectleider, of mij juist blijven specialiseren in de tak van het werk waar ik nu mee bezig ben. Er zijn jaarlijks verschillende cursussen en trainingen om de medewerkers zo goed mogelijk op te leiden. Genoeg kansen om te groeien dus.