TUWI_ervaringen

Maik Wensink

Mijn naam is Maik Wensink en ik ben 31 jaar oud. Ik woon samen met mijn vriendin en dochtertje van 2 jaar oud in Aalten. Ik ben werkzaam als accountmanager bij TUWI in Winterswijk, dus ik ben verantwoordelijk voor de verkoop van metaalbewerkingsmachines binnen bepaalde regio’s bij TUWI.

20210914-DHF_1652 (5)

Het bedrijf

TUWI bestaat inmiddels 44 jaar. Wij helpen klanten met het optimaliseren van het productieproces en hierin zijn wij de leverancier van metaalbewerking machines, dus wij doen de inkoop en verkoop van deze machines. Voorbeelden van wat wij doen zijn plaatbewerking, lasersnijmachines, plasmasnijmachines, verspanen de machines en kantbanken (machines waar je platen mee kunt zetten).

Vooral met machines voor de plaat verwerkende industrie heeft TUWI een groot marktaandeel opgebouwd. De kracht van TUWI is een klantgerichte advisering in de voorfase, uitgebreide bedieningsinstructie en kundige aftersales. Daarnaast streven wij naar langdurige relaties met klanten en leveranciers.

Sinds 2 jaar hebben wij ook een vestiging in Moerdijk (West-Brabant). Voorheen was dit alleen onze hoofdvestiging in Winterswijk. Op dit moment hebben we dus 2 vestigingen en hier werken ongeveer rond de 40 mensen. Hiervan zijn ongeveer 20 collega’s servicemonteurs in de binnen- en buitendienst, 7 mensen werken op de verkoopafdeling (zowel op de vestigingen als in de buitendienst) en de overige collega’s hebben een ondersteunende functie.

20210914-DHF_1453 (5)

Het team

Als ik naar de werknemers van TUWI kijk, werken er op de administratieafdeling voornamelijk vrouwen. Maar grotendeels zijn het mannen die werkzaam zijn binnen het bedrijf. Vrouwen zijn natuurlijk meer dan welkom, maar ik denk toch dat op een of andere manier metaal meer mannen aantrekt dan vrouwen. Als ik ook kijk naar de vacatures zijn het namelijk meestal mannen die erop afkomen. 

Zelf ben ik nu 31 jaar oud en sinds dat ik hier werk, dus dat is nu zo’n elf jaar, ben ik altijd al ruim de jongste van het verkoopteam geweest. Je merkt ook wel dat wij behoefte hebben aan frisse, jonge mensen, dus jongeren zijn bij ons van harte welkom!

Het belangrijkste is dat je zelf de ambitie hebt, de rest leren we je bij TUWI. Voor bepaalde functies heb je natuurlijk wel een opleiding nodig, zoals monteur. Maar we zoeken ook wel mensen zonder opleiding die wij hier zelf dus kunnen opleiden. Enig technisch inzicht is natuurlijk wel een voorwaarde.

 

Tuwi3

Doorgroeimogelijkheden

Er is van alles mogelijk wat betreft het volgen van interne of externe opleidingen. Als ik naar mijzelf kijk heb ik in de afgelopen 11 jaar dat ik werkzaam ben bij TUWI al veel interne opleidingen gevolgd. Verkooptrainingen op commercieel gebied, maar ook op het technische gebied heb ik een hoop bij mogen leren. Dit soort trainingen worden regelmatig gegeven om bij te blijven. Mijn leidinggevende zegt altijd ‘’een voetbalteam kan ook voetballen, maar die moet je ook altijd blijven trainen om het niveau te onderhouden.’’ 

Het is dan ook belangrijk dat een toekomstige werknemer een hoop ambitie heeft. Je moet vooral vooruit willen. Ook moet je sociaal zijn, want we hebben een gezellig team dus dan pas je er goed tussen.