Met deze CV tips word je uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek

Een goed cv opstellen is zo makkelijk nog niet. Wat zet je er wel in? En wat zet je er niet in? Moet je een foto toevoegen en welke foto is dan goed? Dit zijn allemaal vragen die door je hoofd spoken bij het opstellen van een cv. Graag geven we je een aantal CV tips, zodat je goed voorbereid bent tijdens de Talententuin en indruk kunt maken op de 70 werkgevers.

Houd het overzichtelijk

Een cv bevat veel informatie. Je laat weten wie je bent, welke studie je volgt of hebt gevolgd, maar ook of je al ervaring hebt opgedaan bij vorige werkgevers. Maak gebruik van kopjes bij je studie, ervaring en competenties. Maak een goede indeling van de diverse onderdelen die je gaat benoemen, zet de informatie op chronologische volgorde. In andere woorden, zet de meest recente ervaring/opleiding bovenaan.

Maak je cv niet te lang

Probeer de informatie op je cv op één of twee pagina’s te houden. Als bedrijven veel cv’s ontvangen, lezen ze waarschijnlijk niet alle bladzijden. Zorg er dus voor dat je het belangrijkste op de eerste pagina hebt staan.

Val op naast alle andere bezoekers

Naast jou lopen er nóg bijna 1.000 jongeren op de Talententuin. Dat een bedrijf meerdere cv’s ontvangt, is dus niet zo gek. Hoe zorg je er dan voor dat ze juist jouw cv van de stapel pakken? Val op met je cv door het gebruik van kleur, een profielfoto of misschien wel een link naar je LinkedIn profiel. Overdrijf niet met het gebruik van kleuren, houd je cv zakelijk. Gebruik geen vakantiefoto’s maar een professionele en zakelijke portretfoto (in goede resolutie).

Controleer jouw CV op spelfouten

Een spel-, typ- of taalfout is zo gemaakt. Dat kan iedereen gebeuren. Je wilt alleen niet dat je toekomstige werkgever dit ook ziet. Het kan namelijk een reden zijn om je niet uit te nodigen voor een sollicitatiegesprek. Laat daarom altijd iemand je opgestelde cv nalezen. Wellicht ziet hij/zij foutjes waar je zelf overheen hebt gelezen.

Sla jouw CV op in .PDF-bestandsformaat

Stuur jouw CV altijd op in .PDF en niet in .DOC of .DOCX. Door jouw CV op te slaan als .PDF verspringt er niets en blijft jouw opmaak netjes voor diegene die het document opent.

Wil je jouw CV laten checken door loopbaan professionals?

Kom dan naar de Achterhoekse Talententuin op 30 november 2018! Neem gratis deel aan het afwisselende workshopprogramma en leer meer over solliciteren, LinkedIn en het schrijven van een professioneel CV.

Misschien ook interessant?

Hoe overleef je je eerste stage- of werkdag?

De eerste werkdag bij een nieuwe werkgever is voor iedereen altijd een spannende dag, je bent op een nieuwe plek met nieuwe werkzaamheden en nieuwe collega’s. Op je eerste werkdag wil je natuurlijk een goede indruk maken bij je nieuwe baas en collega’s, maar hoe doe...

Hoe maak je jouw LinkedIn profiel aantrekkelijk voor werkgevers?

LinkedIn is een zakelijk platform dat voornamelijk wordt gebruikt door mensen die op zoek zijn naar een nieuwe stage of baan. Bedrijven en recruiters gebruiken het platform om kandidaten te vinden voor vacatures. Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe stage of baan...

Hoe schrijf je een goede motivatiebrief?

Wanneer je gaat solliciteren voor een nieuwe stage of baan wordt verwacht dat je een motivatiebrief meestuurt. Maar hoe schrijf je een goede motivatiebrief? En wat staat er in een goede motivatiebrief? Daar helpen wij je graag bij. Deze/onderstaande tips helpen je op...

Share This