085 - 48 42 842

Deelnemend bedrijf: 247TailorSteel

247TailorSteel

Sector: Techniek, Industrie

www.247tailorsteel.com/

Over 247TailorSteel

247TailorSteel produceert snel en zeer nauwkeurig op maat gesneden metalen platen, buizen en kantdelen met de hoogwaardige machines in het ultramoderne machinepark. De fabrieksautomatisering maakt het mogelijk om 24 uur per dag en 7 dagen per week online tailor-made producten te bestellen. Al vanaf één stuk maar ook seriematig. Inmiddels werken wij vanuit drie vestigingen namelijk in Varsseveld, Winterswijk en Bremen (Duitsland).

247TailorSteel produceert snel en zeer nauwkeurig op maat gesneden metalen platen, buizen en kantdelen met de hoogwaardige machines in het ultramoderne machinepark.

 

Hoogwaardig machinepark

247TailorSteel is in 2007 gestart met twee 5 kW-lasermachines van Trumpf. Tegenwoordig zetten wij 24 uur per dag, 7 dagen in de week, acht CO₂ lasersnijmachines, twaalf fiber lasersnijmachines en twee Adige buis-lasersnijmachines in. Door middel van AGV-systemen worden de platen gedragen van diverse staalsoorten naar de draagarm van de lasersnijmachine, die automatisch wordt beladen en afgeladen. De maatvoering wordt direct uit de gegevens van de bestelling gegenereerd. Dit systeem is niet alleen snel en flexibel, maar ook uitermate efficiënt.

Smart bending factory

247TailorSteel is onderdeel van het fieldlab ‘Smart Bending Factory’, waarin een fysieke ultramoderne fabriek op het gebied van metaalbewerking wordt opgezet. Hier kunnen bedrijven kennis, ervaring en middelen met elkaar delen en bewerkingsprocessen gezamenlijk exploiteren. Via internet kunnen klanten volledig gedigitaliseerd producten bestellen, waarvan de kosten van één product gelijk zijn als ware het een product uit een serie van 500 stuks.

Energiezuinige productieprocessen

Het energieverbruik bij 247TailorSteel ligt fors lager in vergelijking met andere lasersnijfabrikanten. Bovendien wordt dankzij de recent ontwikkelde nestingtechniek van meerdere opdrachten de hoeveelheid materiaalafval aanzienlijk teruggebracht. Op deze manier kan 247TailorSteel plaatstalen laseruitslagen van topkwaliteit aanbieden.

 

 

 

 

 

Wil jij persoonlijk kennismaken met 247TailorSteel?

 

Bekijk de bedrijfsvideo van 247TailorSteel:

Benieuwd welke bedrijven er nog meer op de Talententuin te vinden zijn?

 

Of bekijk andere mooie bedrijven die deelnemen:

TECHNIEK

ZORG

BOUW