10 redenen om in de Achterhoek stage te lopen

Ergens stage lopen begint natuurlijk met het zoeken naar een stage, maar waar moet je dan precies beginnen met zoeken? Een lastige opgave, maar daar hebben wij het antwoord op, want dat is namelijk; de Achterhoek. Gelukkig zijn er al genoeg studenten die graag stage willen lopen in de Achterhoek, maar er zijn ook nog velen die de Achterhoek niet als eerste optie, of helemaal niet als optie op hun lijstje hebben staan. Daarom vertellen wij jullie graag waarom de Achterhoek de beste én leukste regio is om stage te lopen.

1. De Achterhoekse nuchterheid

‘Niet zeuren, maar doen’ en ‘alles kump goed’ zijn veelgebruikte en herkenbare teksten uit de Achterhoek. Geen geouwehoer. Als je hier indruk wil maken op iemand, kun je dat beter niet doen door je interessanter voor te doen dan je bent of haantje de voorste te zijn.  Er bestaat een vorm van gemoedelijkheid die je bijvoorbeeld in het westen niet tegenkomt. Hierdoor zal je als stagiair(e) dan ook geen stress of druk ervaren. Ja, we horen je al denken: ‘Hoe chill!’.

2. Studenten worden met open armen ontvangen

In de Achterhoek zien bedrijven en ondernemers de studenten en young professionals als de toekomst. Ze geloven in de frisse en ondernemende blik van deze opkomende generatie. Zo zal jij er zijn om dingen van hen te leren, maar zij staan er net zo voor open om ook dingen van jou te leren. 

3. Geen stagiair(e), maar medewerker of collega

Als stagiair(e) zal je met open armen worden ontvangen. Zoals je in het westen in een groot team zal worden ontvangen waar je hele dagen de telefoon moet oppakken of koffie moet halen, zal er hier koffie voor jou worden gehaald. Bedrijven in de Achterhoek zien jou niet als ‘zomaar een stagiair(e)’, nee, je zal zo worden ontvangen dat jij je vanaf dag 1 al voelt als een gelijkwaardige medewerker in het team, want ja, dat is toch ook gewoon zo. 

4. De start van een groot netwerk

Netwerken is in de huidige tijd heel erg belangrijk en zeker als student. Waar kan dat nou beter dan in de Achterhoek. Je wil natuurlijk niet dat het na je stage meteen ophoudt. Een stage is dé kans om te beginnen met het opbouwen van je netwerk. Hierdoor geeft het jou nog veel mogelijkheden en samenwerkingen voor na je stage. 

5. Een grote gunfactor

Naast dat grote netwerk, wat begint bij je stage, is de gunfactor van de Achterhoek een leuke bijkomstigheid. De bedrijven en ondernemers in de Achterhoek zijn verbonden door een sterk onderling vertrouwen en een grote gunfactor. Zo zal er voor jou als stagiair(e) veel worden aangeboden en daarmee ook gegund. 

6. Volop werkgelegenheid

Je stage is de eerste stap naar het vinden van een baan voor na je studie. En laat het nou net zijn dat er in de Achterhoek volop werkgelegenheid is. Dat geldt niet alleen voor een baan, maar ook voor een (afstudeer)stage.  Beter gezegd: naast genoeg werkgelegenheid, ook genoeg ‘stage-gelegenheid’. 

7. Alles ligt dicht bij elkaar

De afstand en reistijd in de Achterhoek is goed te overzien. Voor afspraken bij verschillende bedrijven is het dan ook erg makkelijk om ergens heen te gaan. Zowel met de auto als het openbaar vervoer. Zo kom je hier niet snel files tegen. Oftewel, je bent altijd op tijd bij je werkgever, zolang je die wekker maar niet op snoozen zet. 

8. Ondernemerschap

In de Achterhoek steekt men de handen uit de mouwen. Qua ondernemerschap doet de Achterhoek het veel beter dan in het westen. Dit is dus ook de kans voor jou om als student, stagiair(e) en young professional hierin mee getrokken te worden. Er liggen volop kansen en mogelijkheden voor jou hier in de Achterhoek. 

9. Bekende gezichten

Waar waarschijnlijk in de Randstad een paar jaar later na je stage je naam vergeten wordt, zal dat in de Achterhoek het tegenovergestelde zijn. Bij nieuwe projecten of werkzaamheden zal er snel aan je gedacht worden. Tenminste, als jij je als stagiair(e) van je beste kant hebt laten zien tijdens je stageperiode, maar daar gaan wij natuurlijk al vanuit. 

10. De Talententuin

We snappen dat je niet meteen een goed overzicht hebt van alle kansen en mogelijkheden die de Achterhoek jou te bieden heeft.. Gelukkig heeft Achterhoek Werkt daar een groot carrière evenement voor georganiseerd, die jou de mogelijkheid geeft om in 1 middag verrast te worden. Kom dus vooral een kijkje nemen bij de Talententuin op 29 november van 12.00 tot 16.00 uur. 

Genoeg redenen waarom jij in de Achterhoek stage zou moeten lopen. Dan trappen we nog af met één belangrijke tip: begin alvast met zoeken, ook al duurt dat nog even. Een slimme student is voorbereid op zijn/haar toekomst. Een toekomst die voor je klaar ligt in de Achterhoek.

Ben jij op zoek naar een leerzame stage? Meld je dan snel aan voor de Talententuin 2019! In één middag kom je in contact met ruim 80 werkgevers voor stages en afstudeeropdrachten. Bemachtig jouw gratis e-ticket hier

Laatst geupdate op: dinsdag 2 juli 2019
Door: Eva te Brinke

Misschien ook interessant?

Zo haal je het maximale uit jouw bezoek aan de Talententuin!

Zo haal je het maximale uit jouw bezoek aan de Talententuin!

Vrijdag is het zover: De Achterhoekse Talententuin 2019! ! Hieronder een aantal tips om het maximale uit jouw bezoek aan de Talententuin te halen! 1. Verdiep je in de deelnemende bedrijven Ben je van plan om de Talententuin te bezoeken? Neem voorafgaand aan...

Tips voor het vinden van jouw droombaan

Tips voor het vinden van jouw droombaan

 Yes, het papiertje is binnen! Maar, wat nu? Het lijkt net alsof je in het diepe valt; het echte leven kan namelijk beginnen, dat grote mensen leven. Zomaar een biertje doen op de donderdagavond en later thuiskomen dan gepland, zit er niet meer in. Het...

Gratis met de bus naar de Talententuin

Gratis met de bus naar de Talententuin

Wist je dat je (vanaf Doetinchem, Arnhem, Enschede én Bocholt) gratis met de bus naar de Talententuin kan? Hieronder vind je de opstapplaatsen en vertrektijden! Vertrekpunt: Arnhem - Ruitenberglaan 31 Let op: Opstapplaats gewijzigd! 11.15 uur ...